Site icon Tamasos News Blog

Υποδοχή λειψάνων στην Μητρόπολη Ταμασού

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/9515-1220

Με ξεχωριστές τιμές και περίλαμπρες λειτουργικές και εορταστικές εκδηλώσεις, υποδέχτηκε χθες το απόγευμα,
η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Λουκά (του ιατρού) Επισκόπου Κριμαίας.

Η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, στις 6.00 το απόγευμα και αμέσως μετά θα ακολουθήσει πομπή μέχρι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου εκεί τα λείψανα θα εκτίθενται για προσκύνηση μέχρι και το Σάββατο, 3 Μαΐου.

Αμέσως μετά θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Σύναξης Πάντων των Ταμασέων Αγίων, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου.

Η «Σύναξις πάντων των Ταμασέων Αγίων» αποτελεί καινούρια λατρευτική Σύναξη και μάλιστα στη νεοπαγή Μητρόπολη Ταμασού, που ανασυστήνεται μετά από αιώνες, για να εξυπηρετήσει τις πνευματικές ανάγκες των πιστών της γύρω από την Ταμασό θεόσωστης επαρχίας της αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου μας.

Με πρώτους φωτιστές της τους Αποστόλους Παύλο, Βαρνάβα και Μάρκο, με μεγάλους Ιεράρχες, όπως τον Ηρακλείδιο και το Μνάσωνα και με πλήθος Οσίων πατέρων και Μαρτύρων η Ταμασός ζει και αναπνέει «εν Χριστώ Ιησού».

«Θεωρούμε καθήκον μας», σημειώνει στον πρόλογο της έκδοσης της πανηγυρικής ακολουθίας της Συνάξεως Πάντων των Διαλαμψάντων Αγίων εν τοις ορίοις της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού της Κύπρου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, «να προβάλλουμε τους Αγίους της Μητροπόλεως μας, το θεοσύλεκτο αυτό σμήνος των εκλεκτών του θεού, των «τετελειωμένων πνευμάτων», αυτών που από τις ουράνιες επάλξεις εποπτεύουν, στηρίζουν, προστατεύουν, αγιάζουν, ενισχύουν και επευλογούν το χριστεπώνυμο πλήρωμα, αυτούς που τους μακαρίζουν και απεκδέχονται τις προς τον Κύριό μας μεσιτείες τους».

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με συναυλία έντεχνης Ελληνικής Μουσικής με τη Χορωδία της ενορίας της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης, στις 8.00 το βράδυ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.

http://www.romfea.gr/ieres-mitropoleis/9515-1220

Exit mobile version