ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΤΑΜΑΣΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η Επιστημονική Ημερίδα, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, με θέμα: «Πορίσματα-Προτάσεις-Αξιοποίηση της Κοινωνικής Έρευνας στη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ταμασού και Ορεινής». Η παρουσίαση της έρευνας έγινε  στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Ιδρύματος «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Στην Ημερίδα χαιρετισμούς απεύθυναν ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκόπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστόμος, ο Έπαρχος Λευκωσίας κ. Αργύρης Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Νίκος Περιστιάνης και η Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας κ. Τούλα Κούλουμου.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας στην ομιλία του μεταξύ άλλων   τόνισε: «Η κοινωνία αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς και η Εκκλησία έχει χρέος να παρακολουθεί αυτές τις αλλαγές και να συμβάλλει έμπρακτα στην καλλιέργεια της διαχρονικής χριστιανικής εντολής της αγάπης προς τον πλησίον.»

Ακολούθως παρουσιάστηκαν σε σύνοψη τα πορίσματα και οι προτάσεις της Κοινωνικής Έρευνας, από την κ. Δέσποινα Κοχλιού, Λέκτορα του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και τον κ. Γιώργο Κουννούσιη, Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνο Κοινωνικών Προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού. Στη συνέχεια αναπτύχθηκε από την κ. Χριστίνα Βάγια, Καθηγήτρια του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η αξιοποίηση των συμπερασμάτων της έρευνας στην πράξη με παρουσίαση των διαγραμμάτων της «Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού». 

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading