Site icon Tamasos News Blog

Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Ταμασού Ησαϊα

Πηγή: (Romfea.gr Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Ταμασού Ησαϊα)

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη εόρτασε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ημέρα μνήμης του οσίου Ησαΐα, του Κτήτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου, τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Την Παρασκευή το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό ναό Αγίου Νικολάου στην κοινότητα Επισκοπειό, χοροστατούντος του Πανιεροτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐου, περιστοιχούμενος από τους κληρικούς της μητροπολιτικής περιφέρειας, στην παρουσία των αρχόντων του τόπου, κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και ευχήθηκαν τα δέοντα στον Μητροπολίτη τους.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, συμπαραστατούμενου από τους Θεοφιλεστάτους Επισκόπους Αρσινόης κ. Νεκταρίου και του Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου.

Ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά κατεκλήσθει από νωρίς το πρωί από πλήθος πιστών, κληρικών, μοναχών και μοναζουσών για να τιμήσουν τον Ποιμενάρχη τους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ζωή του Οσίου Ησαΐου, στην σημαντικότητα της παρουσίας του, αλλά και στην συμβολή του για την έλευση της χαριτοβλήτου Εικόνος της Ελεούσας του Κύκκου, του μεγάλου αυτού καυχήματος της Κύπρου.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην συνέχεια εξέφρασε και δημοσίως τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του προς τους Θεοφιλεστάτους Αγίους Αρχιερείς, τον Ιερό Κλήρο, τις πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Θεοσώστου Επαρχίας του και όλως ιδιαιτέρως, τον φιλόχριστο Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως για τη συμμετοχή τους στο λειτουργικό πρόγραμμα της ονομαστικής του εορτής, την έκφραση της ανυπόκριτης αγάπης τους και τις ευχές που ανέπεμψαν υπέρ αυτού προς τον Κύριο, οι οποίες του παρέχουν δύναμη και ενίσχυση στην καθημερινή ποιμαντική του διακονία.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος μετέβη στα προσωρινά γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην κοινότητα της Πάνω Δευτεράς, όπου δέχθηκε τις εόρτιες προσρήσεις του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού της μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και από άλλες περιοχές, οι οποίοι επισκέφθηκαν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη για να υποβάλουν τα σεβάσματα και τις ευχές τους, αναγνωρίζοντας την πολυσχιδή προσφορά του στην Εκκλησία του Χριστού και τον τόπο κατά την πενταετή καλλίκαρπη ποιμαντορία του.

Το επισκεπτήριο συνεχίσθηκε μέχρι αργά το βράδυ, οπότε, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου, μικροί και μεγάλοι, συνέχισαν να προσέρχονται για να ευχηθούν στο Πανιερώτατο.

 

Πηγή: (Romfea.gr Με λαμπρότητα τα ονομαστήρια του Ταμασού Ησαϊα)

Exit mobile version