Site icon Tamasos News Blog

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην Φιλιππούπολη

fifli

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μεγαλειώδεις μουσική συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, η οποία διεξήχθη στο αρχαίο Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο της Φιλιππούπολης στη Βουλγαρία.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας συνοδευόμενος από ομάδα Ταμασέων κληρικών και 50 μέλη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της μητροπόλεως, ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου.

Ο Άγιος Φιλιππουπόλεως με την ευκαιρία της ελεύσεως των ιερών λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού διοργάνωσε σειρά λατρευτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με λιτανεία των ιερών λειψάνων στην πόλη της Φιλιππούπολης καθώς και δυο Αρχιερατικά συλλείτουργα. Τα Ιερά Λείψανα θα μεταφερθούν και σε άλλες πόλεις της Βουλγαρίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η έλευση των Ιερών Λειψάνων οφείλεται στην ποιμαντική φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλιππουπόλεως, η οποία στοχεύει την παρουσίαση στη Βουλγαρική κοινωνία της υγιούς οικογένειας η οποία βασίζεται σε ορθόδοξες βάσεις με πρότυπα τους Αγίους Ιωακείμ και Άννα μακριά από κοινοβουλευτικές αποφάσεις περί ελευθέρων συμφώνων συμβίωσης, γάμους ομοφιλοφίλων και υιοθεσία παιδιών από ομοφιλόφιλους.

Αυτές είναι προτάσεις που καλείτε να εφαρμόσει η Βουλγαρική κοινωνία στα πλαίσια ένταξης της στην Ευρωπαϊκή ένωση και ο Σεβασμιώτατος Φιλιππουπόλεως μαζι με τον Αγιο Ταμασού ανέλαβαν πρωτοβουλία να ενημερώσουν τον λαό με σκοπό να μην περάσουν αυτές οι προτάσεις.

Οι δύο Μητροπολίτες υπήρξαν στενοί συνεργάτες και συμφοιτητές στην Θεολογική Ακαδημία Μόσχας.

 

ΠΗΓΗ:(Romfea.gr)

Exit mobile version