Η Κυκκώτισσα της Ανδριανούπολης στην Κύπρο

kikotisa andrianopu

Την εικόνα της Παναγίας Ελεούσης της Κυκκώτισσας, η οποία ευρίσκετο στο Μετόχι της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Ανδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης και μεταφέρθηκε, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, από τους πρόσφυγες της Ανδριανούπολης στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα θα υποδεχθεί ο λαός της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Η υποδοχή της θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στις 5.30 το απόγευμα, από τον Μητροπολίτη Ταμασού, τον ιερό κλήρο, τους τοπικούς άρχοντες και τον λαό μπροστά από τα γραφεία των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς.

Στη συνέχεια, με πομπή, η εικόνα θα μεταφερθεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου και θα παραμείνει για προσκύνημα από τους πιστούς μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης, 12 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εικόνισμα φθάνει στην Κύπρο με την ευκαιρία της εορτής του Οσίου Ησαΐου του Κτίτορος της Ιεράς Μονής Κύκκου και των ονομαστηρίων του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής Ησαΐου και θα την μεταφέρει στο νησί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός.

Αμέσως μετά την υποδοχή της εικόνας θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Οσίου Ησαΐου, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής.

ΠΗΓΗ:(Romfea.gr)

Αρέσει σε %d bloggers: