Το Ορατόριο «Παύλος: Το σκεύος της εκλογής» στην Μητρόπολη Ταμασού

oratorio

Μια μοναδική πανδαισία ποίησης και ηχοχρωμάτων απήλαυσαν όσοι παρευρέθηκαν στη χθεσινοβραδυνή μεγαλειώδη εκδήλωση, την οποία προσέφερε η Ιερά Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, στα πλαίσια της ανάληψης της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πρόκειται για το Ορατόριο «Παύλος: Το σκεύος της εκλογής», απόσταγμα της ποιητικής έμπνευσης του Δημήτρη Ι. Μπρούχου, συνοδευόμενο από τις εξαίσιες δημιουργικές μελωδίες του μεγάλου μας συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

«Είναι με ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενούμε απόψε τον αγαπητό φίλο και εκλεκτό λογοτέχνη κ. Δημήτρη Μπρούχο μαζί με τους υπόλοιπους καλλιτέχνες, για να μας παρουσιάσουν το Ορατόριο «Απόστολος Παύλος: Το σκεύος της εκλογής», τόνισε στον χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

«Πρόκειται για ένα αξιόλογο θρησκευτικό έργο, το οποίο ασχολείται με τη ζωή και το έργο του Μεγάλου Αποστόλου των Εθνών, του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος είχε περιοδεύσει για πολλά χρόνια τον τότε γνωστό κόσμο και είχε αφιερωθεί «ψυχή τε και σώματι» στη διάδοση και εδραίωση του Θείου Λόγου, όπως τον δίδαξε στη γη ο ενανθρωπίσας Υιός και Λόγος του Θεού, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός», πρόσθεσε.

Τέλος ο Πανιερώτατος υπογράμμισε ότι «είμαι σίγουρος ότι απόψε μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, θα απολαύσουμε το σπουδαίο αυτό Ορατόριο και θα είμαστε κοινωνοί μιας παράστασης, η οποία μέσα σε ένα μυσταγωγικό κλίμα θα μας μεταφέρει στο ανεπανάληπτο και θείο έργο του Μεγάλου μας Αποστόλου Παύλου, ο οποίος υπήρξε πράγματι ένα σκεύος εκλογής για να επιτελέσει το μεγάλο έργο της ιεραποστολής και να παραμείνει πάντοτε ο Απόστολος όλων των Εθνών. Ιδιαίτερη αγάπη τρέφουμε εμείς οι Κύπριοι και οι Έλληνες προς τον Απόστολο Παύλο, διότι επισκέφθηκε και εξαγίασε με την παρουσία του τα χώματα της πατρίδας μας. Και φυσικά να τονίσω ότι και η παλαίφατη Μητρόπολη Ταμασού είχε την τύχη να ευλογηθεί και να εξαγιασθεί με την παρουσία του Θείου Παύλου».

Ο κ. Μπρούχος στην αντιφώνηση του αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ταμασού για «την στέγη που η καρδιά του προσέφερε στην προσπάθεια και το έργο του», συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης και προέβη σε εκτεταμένη εισαγωγή στο Ορατόριο του.

Το έργο απέδωσαν εξαιρετικά η Πρέσβειρα τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταξιωμένη και ταλαντούχα Κυπρία ερμηνεύτρια Εύη Καπάταη και ο επίσης Κύπριος τενόρος Αντώνης Κουτρουπής, συνοδευόμενοι από τον βυζαντινό χορό του ιερού ναού Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως, υπό τη διεύθυνση του πρωτοπρεσβυτέρου π. Ανδρέα Σπυρίδη. Τις απαγγελίες των κειμένων ανέλαβαν ο ποιητής Δημήτρης Μπρούχος και η Σοφία Τσολοζίδου.

Η βραδιά πέρα από την πανδαισία των λόγων, της ποίησης και των ηχοχρωμάτων που πρόσφερε αποτέλεσε παράλληλα και ένα τιμητικό αφιέρωμα στον ποιητή Δημήτρη Μπρούχο, ο οποίος συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια παρουσίας στα ελληνικά γράμματα.

Για τον λόγο αυτό ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας τίμησε τον κ. Μπρούχο με το μεγαλόσταυρο της Μητροπόλεως Ταμασού και ευχαρίστησε όλους τους καλλιτέχνες και συντελεστές του έργου για την άψογη παρουσίαση του.

oratorio 1

oratorio 2

oratorio 3

ΠΗΓΗ:(Romfea.gr)

Αρέσει σε %d bloggers: