Site icon Tamasos News Blog

Εγκαίνια Κοινωνικών Παντοπωλείων Μητροπόλεως Ταμασού

Tseri1

Τα εγκαίνια των πρώτων Κοινωνικών Παντοπωλείων της Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού (Κ.Υ.Κ.Α.Τ) της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού, του Δήμου Τσερίου και της κοινότητας Επισκοπειού, τέλεσε την Πέμπτη 13 και την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012, στις 5 το απόγευμα, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Τα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» θα λειτουργούν με στόχο την κάλυψη  βασικών αναγκών ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με τους Δήμους, τις κοινότητες, συνδέσμους και ιδιωτικούς φορείς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος επισήμανε ότι «βιώνουμε μια κοινωνική καταστροφή, βρισκόμαστε σε μια εμπόλεμη κατάσταση με την μάστιγα της φτώχειας που ταλανίζει εν εσχάτοις καιροίς την κυπριακή κοινωνία ως αποτέλεσμα της οικονομικής υφέσεως».

«Ρίζα δε όλων των κακών η ηθική ύφεσης και η πνευματική κατάπτωσης που επηρέασε την ηθική στάθμη αυτών που διαχειρίζονται τον πλούτο και τα αγαθά του τόπου μας και έτσι καταντήσαμε σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε.

Ο Ταμασού Ησαΐας δήλωσε ιδιαίτερα «εύχαρις» για το γεγονός ότι δήμοι και κοινότητες της περιοχής σε συνεργασία και με άλλους ιδιωτικούς φορείς, άκουσαν το κάλεσμα της Μητροπόλεως και συνήλθαν σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία για την ίδρυση και λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων, τα χαρακτήρισε μάλιστα υποχρέωση, «ιερό καθήκον και επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτής της κοινωνικής αδικίας και της κοινωνικής ανισότητος μεταξύ των συμπολιτών μας».

Τέλος ο Πανιερώτατος ευχήθηκε «η Εκκλησία πραγματικά να φανεί ωφέλιμη όχι μόνο μέσα από τα φιλανθρωπικά της προγράμματα, αλλά και τα αγιαστικά της προγράμματα γιατί η στήριξη της Εκκλησίας δεν είναι μόνο στην ύλη αλλά και στο πνεύμα. Πρέπει η Εκκλησία να δώσει το παρόν της στην πνευματική αναπτέρωση του ηθικού του κόσμου, στην αναβάθμιση των ηθικών δεδομένων και κριτηρίων που έχει ο καθένας μέσα του. Στην αναπτέρωση την πνευματική και την αναγέννηση την χριστιανική του καθενός έτσι ώστε να αντέξουμε αυτόν τον πειρασμό, να διεξέλθουμε αυτή την περίοδο με ταπεινότητα, με πολλή αγάπη και αλληλεγγύη. Εύχομαι αυτή η κοινωνική αλληλεγγύη που ευαγγέλλεται σήμερα η Μητρόπολις και οι τοπικοί θεσμοί της περιφέρειας μας να γίνει το έναυσμα για περαιτέρω φιλανθρωπική δράση όλων των οργανωμένων φορέων της Κύπρου».

«Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή αγάπης, αλληλεγγύης όπου αναγεννάτε στον καθένα ο Κύριος μέσα από την ταπεινή φάτνη της καρδίας του, της ψυχής του. Η χαρά και η πρόσληψη των δώρων της σωτηριώδους ενανθρωπίσεως του Θεού Λόγου πρέπει να εκφραστεί με πρακτικό τρόπο προς τους συνανθρώπους μας. Γι’ αυτό δεν φτάνει να τους προσφέρουμε μόνο υλικά αγαθά αλλά και μια αγκαλιά, μια επίσκεψη σε ένα γηροκομείο, στις φυλακές, σε σπίτια ηλικιωμένων που δεν έχουν ανθρώπους να τους φροντίζουν, στην συγκατάβαση, στην συμφιλίωση και στην συγχώρηση μεταξύ των ανθρώπων, όλα αυτά πρέπει να γίνονται μαζί. Πνευματικότητα και φιλανθρωπία είναι το δίδυμο της επιτυχίας για την σωτηρία του κόσμου και της ψυχής μας», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ:(romfea.gr)

Exit mobile version