Γιορτή Ποδηλατικού Ομίλου «Άγιος Μνάσων» Μητροπόλεως Ταμασού

  mnason5

  • Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου | Romfea.gr

   Με μεγάλη επιτυχία και με την αθρόα συμμετοχή των μελών και φίλων του Ποδηλατικού Ομίλου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού «Άγιος Μνάσων», πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 27 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινοτικών Συμβουλίων Δευτεράς, η Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του ομίλου.

   Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή ενός αφιερώματος στην δράση του ποδηλατικού ομίλου και αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας μίλησε στους παρευρισκόμενους για την ανάγκη δημιουργίας και λειτουργίας, από την Μητρόπολη Ταμασού, του Ομίλου Ποδηλασίας.

   Αναφερόμενος στους στόχους του Ομίλου «Άγιος Μνάσων» τόνισε ότι «επιδίωξη μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά μας όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν υγιώς και ψυχωφελώς με την διάπλαση του ήθους και την σωματική υγεία για να πετύχουν τους οραματισμούς και τους στόχους τους».

   «Σε μια εποχή που πραγματικά εξελίσσεται, όπως μαρτυρούν πολλοί και ιδιαιτέρως οι γονείς, σε ένα εφιάλτη μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου ανταγωνισμού, όπου η ζωή των παιδιών είναι ένας συνδυασμός μεταξύ σχολείου, βιβλίου και φροντιστηρίου. Σ’ αυτή την εποχή που τα παιδιά μας τρέφονται και ζουν ανθυγιεινά, για πολλούς και διάφορους λόγους, κυρίως όμως λόγω της καθιστικής ζωής. Σε μια εποχή όπου το διαδίκτυο εισέβαλε στην ζωή μας και αντικατέστησε τον διάλογο και με μια εξυπνάδα – ανοησία τις περισσότερες φορές διεκδικούμε την σημασία των οικείων ή των γνωστών, δυστυχώς και των αγνώστων.

   Όλα αυτά και πολλά άλλα διεκδικούν αναμφισβήτητα την αύξηση και σωματικών και πνευματικών ασθενειών στα παιδιά. Τάσεις όπως αυτές της αντικοινωνικότητας, της παραβατικότητας κατακλύζουν την νεολαία. Σε όλα αυτά και πολλά άλλα, τα οποία δεν επιτρέπει ο χρόνος να αναφέρω, η Ιερά Μητρόπολις και οι συνεργάτες της απαντά δια της ποδηλατικής ακαδημίας «Άγιος Μνάσων».

   Ο Πανιερώτατος υπογράμμισε με έμφαση ότι «η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό, κατά τον ελεύθερο τους χρόνο, μακριά από συνήθειες που μπορεί να είναι επιβλαβείς, έχει σίγουρα ευεργετικά αποτελέσματα. Ο αθλητισμός λειτουργεί ως πρόληψη για σωματικά και πνευματικά, ψυχικά νοσήματα. Είναι ένα εμβόλιο, το οποίο προστατεύει το σωματικό, ψυχικό ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου και επιτρέπει την ανάπτυξη και συντήρηση μιας υγιούς ανθρώπινης προσωπικότητας».

   «Ο Χριστός μέσα στους αιώνες μας καλεί «άφετε τα παιδία ελθείν προς με». Τι σημαίνει αυτό και πως το μεταφράζουμε εμείς; Σημαίνει ότι είναι ευθύνη της Εκκλησίας, της Εκκλησίας των πιστών, να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε οι άνθρωποι να μπορούν από νηπιακής ηλικίας να αναγνωρίζουν και να προσεγγίζουν και να έρχονται κοντά στις αρετές και τις αξίες της ζωής και κατόπιν να τις ακολουθούν γιατί ο σύλλογος των αρετών στην ζωή μας είναι ο Χριστός μεταφρασμένος στην καθημερινότητα του καθενός από μας», ανέφερε.

   Ο Ταμασού Ησαΐας ανέλυσε στην συνέχεια τα πολλά πνευματικά και σωματικά οφέλη της ποδηλασίας αλλά και του εν γένει αθλητισμού για να υπογραμμίσει ότι «όλα αυτά οδηγούν αναπόφευκτα στην ανάπτυξη της πνευματικότητας του παιδιού δια της καλλιέργειας και αύξησης των πνευματικών αρετών και ανθρωπιστικών αξιών».

   «Μαζί με τους συνεργάτες μου», πρόσθεσε «κληρικούς και λαϊκούς, αγωνιζόμαστε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτό το οποίο πραγματικά χρειάζονται. Χρόνο υγιούς διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Ποιοτικό χρόνο όπου θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον τους. Ένα ψυχωφελή τρόπο χωρίς να ταλαιπωρούνται με πολλές πληροφορίες, είτε θρησκευτικές είτε άλλες, παρά μόνο να τα βοηθούμε να αναγνωρίζουν οι ίδιοι μέσα από την ζωή και την ανθρώπινη επικοινωνία αυτές τις αξίες για τις οποίες η Εκκλησία μιλά μέσα από το κήρυγμα του Ευαγγελίου και το παράδειγμά των άγιων ανθρώπων της».

   «Το αγιαστικό βέβαια πρόγραμμα της Εκκλησίας, η θεία Λειτουργία, η προσευχή, η εξομολόγηση, η μελέτη των αγίων γραφών είναι αναγκαία, όμως η στιγμή όπου τα παιδιά θέλουν να ξεκουραστούν είναι η στιγμή όπου όλα αυτά μεταφέρονται μέσα από το χαμόγελο μας, την αγκαλιά μας, την συνεργασία μας, τις διάφορες δραστηριότητες, μέσα από το παιχνίδι», συμπλήρωσε.

   mnason3

   mnason4

   ΠΗΓΗ:Romfea.gr

  Αρέσει σε %d bloggers: