Ταμασού Ησαϊας: ”Ο Θεός θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες”

Tamasou1

Γράφει ο Λουκάς Παναγιώτου | Romfea.gr

Με αισθήματα ιερής συγκίνησης ο λαός της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής υποδέχτηκε σήμερα τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου και του ιερού Λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης.

Τα ιερά αυτά θησαυρίσματα μεταφέρθηκαν από την Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης από τον Ηγούμενο της Μονής, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο και τα υποδέχτηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, στην παρουσία του ιερού κλήρου, των αρχόντων και του λαού της περιοχής, στην Κοινότητα της Πάνω Δευτεράς, όπου βρίσκεται και η έδρα της Μητροπόλεως.

Παραλαμβάνοντας τα ιερά κειμήλια της πίστεως μας, ο Πανιερώτατος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του τόσο προς τον σεπτό ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο, όσο και στον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου Εράτυρας Κοζάνης π. Νικηφόρο για την μεταφορά του τεμαχίου του Τιμίου Σταυρού και των λειψάνων της Αγίας Ελένης και τόνισε ότι οι ιεροί αυτοί θησαυροί είναι μια μεγάλη ευλογία για την Μητρόπολη Ταμασού και την ενορία του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς.

Σημείωσε ακόμη ότι «στις κρίσιμες και καθοριστικές για το μέλλον της πατρίδας μας ώρες, τα ιερά τούτα θησαυρίσματα, έρχονται για να μας ευλογήσουν και να μας ενισχύσουν, οπλίζοντας μας με πίστη, θάρρος και αγωνιστικότητα».

Ο Ταμασού Ησαΐας εξέφρασε παράλληλα την βεβαιότητα ότι «ο Κύριος των Δυνάμεων θα είναι δίπλα μας και κοντά μας, θα μας ενισχύσει με υπομονή και επιμονή και θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης π. Νικηφόρος αναφέρθηκε εν συντομία στην ιστορία «της ιστορικής Ιεράς Μονής του εν αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, που η ιστορία τοποθετεί την επίσημη παρουσία της από τον 11 αι και η οποία κοσμείται με χειρόγραφα, Ευαγγέλια, πλήθος κειμηλίων και ιερών λειψάνων, εκ των οποίων τα σημαντικότερα βρίσκονται ανάμεσα μας προς ευλογία και ενίσχυση του λαού του θεού».

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας», ανέφερε «που για άλλη μια φορά συναντάμε τον καλό ποιμένα της ιστορικής αυτής Μητρόπολής, τον γνήσιο διάδοχο των αγίων Ηρακλειδίου και Μνάσωνος και ευχόμαστε ο καλός Θεός να στηρίζει, να ενδυναμώνει και να ενισχύει το δύσκολο έργο σας ώστε να είστε ένας γνήσιος εμπνευστής του Ευαγγελίου.

Ένας απλός, πρακτικός και ικανός κήρυκας του λόγου του Θεού. Ένας Επίσκοπος, που να αναπαύει τις ψυχές και τα προβλήματα των ανθρώπων, που όλο και περισσότερα και άλυτα φαντάζουν, ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές ώρες, που περνά ο κυπριακός λαός».

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Ταμασού μετέφερε το Τίμιο Ξύλο και το λείψανο της Αγίας Ελένης στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου Πάνω Δευτεράς, όπου και θα παραμείνουν για να τα προσκυνήσουν οι πιστοί, μέχρι και την Τετάρτη 10 Απριλίου.

Tamasou2a

Tamasou3

Tamasou4

Tamasou5

ΠΗΓΗ: Romfea.gr

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading