Εγκαίνια Ρουμανικού Ναού στη Μητρόπολη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

DSC 0313

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια τελέστηκαν σήμερα, Κυριακή 6 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Ναού της Αγίας Κυριακής και του Αγίου Ιωάννη του Ρουμάνου στο Επισκοπειό της Ι.Μ. Ταμασού.

Να αναφερθεί ότι ο ναός είναι ξύλινος και ρουμανικής τεχνοτροπίας, και θα εξυπηρετεί τις πνευματικές ανάγκες των ρουμάνων που ζουν στην περιφέρεια της Ταμασού.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας, συμπαραστατούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τούλτσεα κ. Βησσαρίωνα του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Στην ακολουθία των εγκαινίων και στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ ο ναός ήταν κατάμεστος από δεκάδες ρουμάνους πιστούς.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ανέφερε: “Με την βοήθεια του Θεού αξιωνόμαστε σήμερα να εγκαινιάσουμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής και του Οσίου Ιωάννο του Ρουμάνου. Από την πρώτη μέρα της αναλήψεως των καθηκόντων μας στην παλαίφατη αυτή Ιερά Εκκλησιαστική έδρα των Ταμασέων Αγίων, θέσαμε ως κορωνίδα των οραματισμών και των στόχων μας την πνευματική ενίσχυση του ποιμνίου μας.”

“Στο πανηγύρι των Εγκαινίων καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε πνευματικά και με πίστη. “Εν πίστει τα εγκαίνια, επιτελούμε φαιδρώς”. Η ιερότητα του πανηγυριού αυτού στηρίζεται στην πίστη μας”, πρόσθεσε ο κ. Ησαϊας.

Σε άλλο σημείο ανέφερε: “Για εμάς τους ορθοδόξους χριστιανούς τα σύνορα και οι εκκλησιαστικές δικαιοδοσίες είναι απαραίτητα για να μπορέσουμε με τάξη και σύνεση να συντονίσουμε το έργο της σωτηρίας του ανθρώπου. Πέραν όμως τούτου δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί ανεξαρτήτως εθνικότητος, φυλής, χρώματος η γλώσσας, αποτελούμε μια ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια.”

“Η πίστη της Εκκλησίας είναι θεόπνευστη και αδιαπραγμάτευτη. Με αυτές τις σκέψεις προχωρήσαμε στην ανοικοδόμηση αυτού του Ιερού Ναού και διορίσαμε ως Ιερέα τον Ρουμανικής καταγωγής π. Κυπριανό Μέγα. Φέραμε το σχέδιο και την ξυλεία από την Ρουμανία, έτσι ώστε οι ρουμανοί αδελφοί μας που διαμένουν στη περιφέρεια μας, να μπορούν να προσεύχονται, να εξομολογούνται και προπαντός να κοινωνούν από το Άγιο Ποτήριο”, συνέχισε στο λόγο του ο Πανιερώτατος.

Επίσης ο κ. Ησαϊας ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ, τονίζοντας ότι “τον ευχαριστούμε για την αγάπη και υποστήριξη του σ΄ αυτή την προσπάθεια.”

Τέλος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τούλτσεας, τον Εφημέριο του Ιερού Ναού καθώς και όλους όσους συνέφεραν στην πραγματοποιήση του εργου αυτού, από κάθε πλευρά.

 

 

DSC 0254

DSC 0258

DSC 0259

DSC 0264

DSC 0270

DSC 0271

DSC 0283

DSC 0300

DSC 0311

DSC 0315

DSC 0321

DSC 0329

DSC 0332

DSC 0334

DSC 0337

DSC 0344

DSC 0346

DSC 0350

DSC 0352

DSC 0362

DSC 0365

DSC 0370

DSC 0376

1

2

3

4

5

IMG 0823

ΠΗΓΗ:Romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: