Με λαμπρότητα η εορτή του Αποστόλου Λουκά στο Παλαιχώρι

Palaixori 4Στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής τελέσθηκε και φέτος πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά, στον αφιερωμένο στο όνομά του ναό, στην κοινότητα Παλαιχωρίου της Ορεινής Πιτσιλιάς.

Πλήθος πιστών συμμετείχε τόσο στον Πανηγυρικό Εσπερινό, όσο και στη Θεία Λειτουργία, ανήμερα της Εορτής του Αγίου.

Ο Πανιερώτατος Ποιμενάρχης της μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, την Παραμονή της Εορτής και κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα  του Αποστόλου Λουκά, ο οποίος με τη δράση, τη γραφίδα και τον χρωστήρα του μας κληρονόμησε τις μεγάλες αλήθειες της πίστεώς μας, μέσα από το ιερό του Ευαγγέλιο, ως συνοδίτης και συνοδοιπόρος του Αποστόλου των Εθνών Παύλου μας μετέφερε τη δράση και το κήρυγμά του και ως μαϊστωρας της αγιογραφικής τέχνης φιλοτέχνησε την ιερή μορφή της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Ο Ταμασού Ησαΐας τόνισε την ανάγκη μίμησης του Αγίου, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή μας στο θαύμα της πίστεως και της Ανάστασης του Κυρίου μας.

Υπενθύμισε, τέλος, τη διαβεβαίωση του Χριστού, ότι όσοι Τον δοξάζουν με τη ζωή τους και ο ίδιος τους αντιδοξάζει και σε αυτή αλλά και στη μέλλουσα ζωή.

Palaixori 1

Palaixori 2

ΠΗΓΗ:ROMFEA.GR

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading