Χειροτονία πρεσβυτέρου από τον Μητροπολίτη Κορωνείας

koroneiasΜετά από πρόσκληση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού κ. Ησαΐα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων κατά την Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Νεκταρίου ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νεκταρίου Γεωργίου στον Ι.Ναό Αγίου Θεράποντος Λυθροδόντας.

Σημειωτέον ότι ο π. Νεκτάριος, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα ήταν προσωπικός Διάκονος του Μητροπολίτη Κορωνείας.

Στην Θ.Λειτουργία, απουσιάζοντος του Μητροπολίτου Ταμασού στο εξωτερικό λόγω εκτάκτου υποχρεώσεως συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ.Τιμόθεος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.Κύριλλος.

Στο ιερό βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυςόστομος.

Επίσης έλαβαν μέρος στην Θ. Λειτουργία πολλοί κληρικοί, πνευματικοί αδελφοί και φίλοι του χειροτονουμένου καθώς και πλήθος πιστών συγγενών, φίλων και ενοριτων του.

Στην προσφώνησή του ο π. Νεκτάριος εξέφρασε την συγκίνησή του και εκτενείς ευχαριστίες.

Ο Σεβασμιώτατος Κορωνείας αντιπροσφωνόντας  τον χειροτονούμενο του διέγραψε τις βασικές κατευθύνσεις, τον καταστατικό χάρτη, όπως είπε, της ιερατικής του ζωής, τονίζοντας τρεις λέξεις:

Θέωσις, Σχέσις, Ευχαριστία, τις οποίες επιγραμματικά ανέπτυξε και κατέληξε λέγοντας ότι η πορεία του κληρικού είναι μια πορεία προς την Βασιλεία του Θεού.

Προς αυτήν πορεύεται και οδηγεί και τους άλλους. Αλλά η Βασιλεία του Θεού “εντός υμών εστί¨ είπε ο Χριστός. Αυτό σημαίνει μέσα σας στην καρδιά σας, όταν σε αυτήν βασιλεύει ο Χριστός.

Αλλά το ¨εντός υμών σημαίνει και ¨ ανάμεσά σας¨. Η Βασιλεία του Θεού ανάμεσά μας είναι η Εκκλησία. Η Εκκλησία και μάλιστα, όταν συνέρχεται για την Ευχαριστία, είναι το ¨ήδη¨ και το ¨ούπω¨ της Βασιλείας του Θεού. Και ο κληρικός , εσύ δηλ. είπε ο Σεβασμιώτατος είσαι, πρέπει να είσαι, ένα ζωντανό ¨σημείο¨ της Βασιλείας του Θεού.

Μετά την Απόλυση ο νεοχειροτονηθείς μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

koroneias1

koroneias3

koroneias4

koroneias5

 

 SOURCE:ROMFEA.GR

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading