Site icon Tamasos News Blog

Ταμασού Ησαϊας: ”Η εκκλησία ως μητέρα δέχεται τους πάντας”

 tamasou

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας με αφορμή το σημερινό ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η ορθόδοξη χριστιανική Εκκλησία είναι εναντίον της βίας, της κάθε είδους διακρίσεως, θρησκευτικής, χρώματος, φυλής, ιδιαιτερότητας φύλου η πολιτικής επιλογής.”

“Η εκκλησία ως μητέρα δέχεται τους πάντας και ανεξάρτητα από τα πάθη τους τους βοηθά και τους συνδράμει στις οποιεσδήποτε ανάγκες τους, όπως ακριβώς έκανε και ο ιδρυτής της”, πρόσθεσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Ησαϊας ανέφερε ότι “ο Φιλάνθρωπος και Ελεήμων Ιησούς Χριστός κατά το αποστολικό τους πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν. Ακριβώς όμως όπως και ο Ιησούς Χριστός ενώ δέχεται τους πάντας δεν αποδέχεται την αμαρτία τους γιαυτο όταν ο Θεός συγχωρούσε τον αμαρτωλό τον νουθετούσε και του έλεγε, πορεύου και μηκέτι αμάρτανε.”

“Αυτό εξυπηρετεί το ανακοινωθέν της Ιεράς συνόδου το οποίο έγινε με πολλή αγάπη, προβληματισμό και κατανόηση προς ολους και μετα από απαίτηση των πιστών οι οποίοι ζήτησαν και επισήμως την θέση της εκκλησιάς εφόσον προκαλούνται εν εσχάτοις καιροίς με πολλά δημοσιεύματα και δραστηριότητες που απάδουν προς τις αρχές της χριστιανικής οικογένειας”, συμπλήρωσε ο Πανιερώτατος.

Κλείνοντας ο Ιεράρχης της Εκκλησίας της Κύπρου τόνισε: “Όλες οι επιστημονικές μελέτες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι αρκετοί άνθρωποι γεννιούνται με αυτό το ιδιαίτερο γονίδιο ελέγχονται ως ανακριβείς και ανατρέπονται από την ίδια την επιστημονική κοινότητα.”

 

source:Romfea.gr 

 

Exit mobile version