Εσπερινός Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στο Τσέρι

Γράφτηκε από τον/την Λουκά Παναγιώτου

Tseri AA 3

Πανηγυρικά και με πάσα ιεροπρέπεια εορτάσθηκε η μνήμη των «ομοζύγων και οσίως διαπρεψάντων» αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας, στον ομώνυμο ναό των αγίων, στον Δήμο Τσερίου στην Λευκωσία.

Στην λαμπρή Εσπερινή Ακολουθία χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος στον λόγο του αναφέρθηκε, αρχικά, στον βίο και την δράση του «θεοφιλέστατου ζευγαριού» για να εστιάσει την προσοχή του στην συνέχεια και να εξάρει την «έννομο συζυγία» και τον ιερότατο και μοναδικό θεσμό της οικογένειας.

«Οι Άγιοι μας σήμερα, ως ευλαβείς και νόμιμοι σύζυγοι, που έθεσαν τον Ιησού Χριστό ως κεφαλή της οικογένειας, αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο παράδειγμα για τους σύγχρονους γονείς», υπογράμμισε.

Ο Πανιερώτατος επεσήμανε ότι «η συνειδητοποίηση, εκ μέρους μας, της ιερότητος της οικογένειας, αποτελεί αντίδοτο εναντίον της συνεχούς δηλητηριάσεως του θεσμού της οικογένειας στις μέρες μας από παντός είδους θεωρίες και συμπεριφορές».

Πλήθος πιστών προσήλθε στον πανηγυρίζοντα και κτίσμα του 1880 ιερό ναό για να τιμήσει με ευλάβεια και κατάνυξη την σεπτή μνήμη του τιμωμένου ζεύγους αγίων και να προσκυνήσει το απότμημα εκ του ιερού λειψάνου του αγίου Ανδρονίκου, που φυλάσσεται εκεί ως πολύτιμος θησαυρός.

Αμέσως μετά την αρτοκλασία, την ευλογία των κολλύβων και των άρτων ακολούθησε η λιτανευτική πομπή και περιφορά της εφεστίου εικόνας του ναού και των ιερών λειψάνων γύρω από την εκκλησία.

Tseri AA 2

Tseri AA 1

Tseri AA 4

Tseri AA 5a

Tseri AA 6a

Tseri AA 6b

ΠΗΓΗ:ROMFEA.GR

Αρέσει σε %d bloggers: