Επίσκεψη Μητροπολίτη Ταμασού στην Ρωσία

 

isaias-9

Mε τις ευλογίες του Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου και την προσωπική πρόσκληση του πρυτάνεως της Ορθόδοξης Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας Αρχιεπισκόπου Ευγενίου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασσού κ. Ησαΐας μετέβη στην Ρωσία με αφορμή τους εορτασμούς των 200 χρόνων από της μεταφοράς της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας εντός των τειχών της Λάβρας του Αγίου Σεργίου αλλά και της οικοδομήσεως του Ναού της ακαδημίας προς τιμή της Αγίας Σκέπης.

Η Θεολογική ακαδημία της Μόσχας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες θεολογικές σχολές της Ρωσίας γιατί μέσω της επιστημονικής κατευθύνσεως του προγράμματος το οποίο προσφέρει προετοιμάζει αυριανούς καθηγητές για τα θεολογικά σεμινάρια και ερευνητές στον χώρο της θεολογίας και της ιστορίας της Εκκλησίας, αλλά και στελέχη στην διοίκηση του Πατριαρχείου Μόσχας.

Τον Πανιερώτατο συνόδευσαν πέραν του Πανοσιολογιώτατου γενικού αρχιερατικού επιτρόπου π. Νεκταρίου Μπακοπούλου και οι Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Γαβρίκωφ και ο ιερομόναχος π. Διονύσιος Κοπτίδης οι οποίοι υπήρξαν ομού με τον Πανιερώτατο απόφοιτοι της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας.

Του αρχιερατικού συλλείτουργου, κατά την ημέρα της εορτής της Αγίας Σκέπης (1η/ 14η Οκτωβρίου), προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και συμμετείχαν πέραν του Μητροπολίτου Ταμασσού οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καζακστάν Αλέξανδρος, Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος εκ της Εκκλησίας της Σερβίας, Ίρκουτσκ Βαντίμ, Τομπόφ Θεοδόσιος, Μποριτπόλ Αντώνιος πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου και οι Σεβασμιώτατοι Αρχιεπίσκοποι Βερίας Ευγένιος, Πετεργκόφσι Αμβρόσιος πρύτανης της θεολογικής ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης, Σεργιεβ Πασάντ Θεόγνωστος ηγούμενος της Λάβρας του Αγίου Σεργίου, Νοβογκούρσκ Γεώργιος και ο επίσκοπος Ζαραΐσκι Κωνσταντίνος άπαντες απόφοιτοι της θεολογικής ακαδημίας

Ο Ταμασού Ησαΐας δώρισε στον Πατριάρχη Μόσχας ένα σέτ πατριαρχικών εγκολπίων και ο Πατριάρχης αντιδώρισε στον Μητροπολίτη αγιογραφημένη εικόνα του Αγίου Μανδηλίου.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση στην οποία έγινε ιστορική αναδρομή στην μεγάλη θεολογική, ιστορική και πολιτισμική προσφορά της ακαδημίας, ενώ στην συνέχεια τιμήθηκαν αρχιερείς, καθηγητές και υποστηρικτές του έργου της σχολής. Τ

όσο στην θεία Λειτουργία όσο και στην εορταστική εκδήλωση συμμετείχαν ο γενικός διευθυντής του Κρεμλίνου ως εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, εκπρόσωπος του ρωσικού Κοινοβουλίου αλλά και πρυτάνεις των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της Ρωσίας.

Επίσης ο Πανιερώτατος υπήρξε επίσημος καλεσμένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τβέρ κ. Βίκτωρος. Τους δύο αρχιερείς ενώνει 15ετης γνωριμία και φιλία.

Ο Πανιερώτατος προσκόμισε τεμάχιο λειψάνου των τοπικών Ταμασιανών μαρτύρων των επικαλουμένων Αγίων Ηλιοφώτων προς αγιασμό των πιστών της Μητροπόλεως Τβέρ.

Η αβραμιαία φιλοξενία του Μητροπολίτου Βίκτωρος ήταν ένθερμη αφού ξενάγησε τους καλεσμένους του σε όλα τα μοναστήρια και τα μεγάλα προσκυνήματα της μεγάλης επαρχίας του.

isaias-1

isaias-2

isaias-3

isaias-4

isaias-5

isaias-6

isaias-7

isaias-8

isaias-9

isaias-10

isaias-11

isaias-12

isaias-13

isaias-14

isaias-15

isaias-16

isaias-17

isaias-18

isaias-19

isaias-20

isaias-21

ΠΗΓΗ:ROMFEA.GR

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading