Υποδοχή Λειψάνων των Αγίων Ιωακείμ και Άννης στο Κιλκίς

kilkis-9

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος

Ξεκίνησαν από χθες, Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, οι εορτασμοί προς τιμήν των Αγίων Πέντε και Δέκα Ιερομαρτύρων, πολιούχων και προστατών της πόλεως του Κιλκίς, οι οποίοι θα κορυφωθούν το βράδυ της Παρασκευής 28 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής.

Οι φετινοί εορτασμοί είναι ιδιαίτερα λαμπροί αφού μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ταμασου και Ορεινής κ. Ησαΐα μεταφέρθηκαν από την Κύπρο στο Κιλκίς τεμάχια των ιερών λειψάνων των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Τα ιερά λείψανα εκόμισε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού π. Θεόδωρος και υποδέχθηκε ο ιερός κλήρος και οι ευσεβείς πιστοί με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο κ. Εμμανουήλ για να ακολουθήσει παράκληση στους Αγίους στον περικαλλή Ιερό Ναό των πολιούχων.

Ιδιαίτερη ευλογία για τους Κιλκισιώτες να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα των Θεοπατόρων που έφεραν στον κόσμο την Κυρία Θεοτόκο.

Γι’ αυτήν την μοναδική ευλογία ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Ταμασού αλλά και στον Πρωτοσύγκελο για τον κόπο του.

Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί μέγας πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

kilkis-1

kilkis-2

kilkis-3

kilkis-4

kilkis-5

kilkis-6

kilkis-7

kilkis-8

kilkis-10

kilkis-11

kilkis-12

kilkis-13

kilkis-14

ΠΗΓΗ:ROMFEA.GR

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading