Site icon Tamasos News Blog

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

xeir Damianou 8bΣτον ιερό ναό αγίου Νικολάου Λακατάμιας ιερούργησε το Σάββατο, 1η Αυγούστου 2015, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, όπου τίμησε την εορτή της Προόδου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Διακόνου π. Δαμιανού Δαμιανού.

Σύμφωνα με την τάξη και το τυπικό της ημέρας, κατά τη διάρκεια του ασματικού “Άγιος ο Θεός” της Δοξολογίας, έλαβε χώρα η τελετή της εξόδου του Τιμίου Σταυρού, η περιφορά του εντός του ναού, η ευλογία του λαού και η προσκύνησή του από τους πιστούς.

Μετά τη Μεγάλη Είσοδο της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας στάθηκε στον σολέα του ιερού Βήματος, έχοντας γύρω του άπαντες τους συμμετέχοντες κληρικούς και αφού ευλόγησε τον προσφερόμενο προς χειροτονία ιεροδιάκονο, του απηύθυνε νουθεσίες και λόγους πατρικούς.

Ο Πανιερώτατος του επεσήμανε, ταυτόχρονα, τα καθήκοντα, τις υποχρεώσεις, αλλά και τις ευθύνες που αναλαμβάνει και του ευχήθηκε καλή δύναμη στο νέο του υπούργημα.

Από τη μεριά του ο π. Δαμιανός, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε στο μέγα μυστήριο της Ιερωσύνης, στο μέγεθος και την αξία της, η οποία, όπως είπε, «υπερβαίνει κατά πολύ τη μικρή και αδύναμη ανθρώπινη φύση».

Εν συνεχεία, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όλα τα πρόσωπα που στάθηκαν δίπλα σε όλη την πορεία της ζωής του και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πανιερώτατο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για «την απέραντη αγάπη και εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλε, τις νουθεσίες και την πατρική καθοδήγηση, την οποία του προσφέρει σε κάθε ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ναός του αγίου Νικολάου ήταν κατάμεστος από το πλήθος των χριστιανών, που παρακολούθησαν μετά συγκινήσεως τη χειροτονία και επευφήμησαν τον νέο Ιερέα, βροντοφωνάζοντας το Άξιος. Παράλληλα, οι χοροί των Ιεροψαλτών του ναού, υπό τη διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως Ταμασού κ. Γεωργίου Σπανού με τα μελωδικά τους ψάλματα λάμπρυναν έτι περισσότερο την όλη ατμόσφαιρα.

Μετά το τέλος της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο νέος πρεσβύτερος μοίρασε το αντίδωρο, δεχόμενος τις ευχές από τους παρισταμένους πιστούς, ενώ η σύζυγος και οι ανάδοχοί του μοίρασαν αντίστοιχα την εικόνα ενθύμιο και το κεραστικό της χειροτονίας.

ΠΗΓΗ:ROMFEA.GR

Exit mobile version