Site icon Tamasos News Blog

Λαμπρά πανήγυρις Ιεράς Μονής Κύκκου

«Την αγιωτέρα μορφή του αγιολογικού διακόσμου του πολύφωτου της Εκκλησίας ουρανού», την Υπεραγία Θεοτόκο, τίμησαν, με την δέουσα λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, τα πλήθη των προσκυνητών, οι οποίοι κατέκλυσαν στις αυλές της Ελεούσης του Κύκκου για να συνεορτάσουν, μαζί με την σεπτή χορεία των Πατέρων της Μονής, το Γενέσιον της Υπερευλογημένης θεόπαιδος.

Την Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015, παραμονή της εορτής, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, πλαισιούμενος από Πατέρες της Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως Κύκκου, όσο και από άλλες εκκλησιαστικές Επαρχίες της Κύπρου. Ανάμεσά τους και ο Αγιορείτης ιερομόναχος π. Αντίπας, Γέροντας του ιερού Ιβηριτικού Κελλίου της Αγίας Άννης.

Στις ιερές Ακολουθίες του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της κυριωνύμου ημέρας, Τρίτης 8ης Σεπτεμβρίου 2015, προεξήρχε και πάλι ο Καθηγούμενος της Μονής και σεπτός Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, με τον οποίο συλλειτούργησαν οι Πανιερώτατοι Μητροπολίτες Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος και Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Με ευλογία του προεξάρχοντος της πανηγύρεως τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τον μεστό θεολογικό του λόγο ομίλησε κατάλληλα για την Εορτή προς τον πιστό λαό που κατέκλυσε την Ιερά Μονή.

 

«Άπασα η Εκκλησία του Χριστού περιβεβλημένη την Ιεράν και Πανηγυρικήν αυτής αλουργίδα, φαιδρά, χαρωπός, πλήρης παραμυθίας δια το παρόν και το μέλλον, εορτάζει σήμερον την απαρχήν της ανακλήσεως του πεσόντος Αδάμ και των δακρύων της Εύας την Λύτρωσιν, τα νικητήρια κατά της φθοράς του θανάτου, εξ ου ημείς πάντες εκ της δουλείας ηλευθερώθημεν εν τη Αγία Γεννήσει Αυτής», τόνισε.

«Η θαυμαστή σύλληψις και γέννησις Αυτής, απότοκον μακράς, οδυνηράς δοκιμασίας απετέλεσεν το ωστικόν κύμμα, το οποίον εν προσευχή πολλή και επιμονή έθραυσεν τα ανθρώπινα αδιέξοδα, ενίκησεν της φύσεως τους όρους και εχάρισεν τοις εν σκότει και σκιά θανάτου καθημένους, ελπίδαν σωτήριον και γεύσιν θεοπρεπούς άλλης βιωτής», πρόσθεσε.

Ο Πανιερώτατος, κατακλείοντας τον λόγο του, σημείωσε: «Έχοντες ως πρότυπον την Παναγίαν μας και τας Πρεσβείας Αυτής, εν ταπεινώσει καρδίας γονυκλινώς δεόμεθα έμπροσθεν της χαριτοβρύτου εικόνος Αυτής υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου, υπέρ των αειμνήστων Ιδρυτών και κτητόρων της περιπύστου τούτης Μονής, υπέρ διαφυλάξεως της Νήσου ταύτης και πάντων των εν απάση τη Δεσποτεία Κυρίου, των εργαζομένων την αγάπην εν πλουσίω και θείω φωτισμώ».

Λουκάς Α. Παναγιώτου

ΠΗΓΗ:http://www.maistorcy.com

Exit mobile version