Εκδήλωση για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

http://i2.wp.com/www.imtamasou.org.cy/wp-content/uploads/2016/03/DSC_0006.jpgΤην εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς, κ. Ανδρέας Χαραλάμπους  και στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, κ. Ησαϊα.

Ακολούθως, η Βουλευτής κ. Στέλλα Κυριακίδου,μίλησε για την εκστρατεία «Ένα στα Πέντε», του Συμβουλίου της Ευρώπης. Στα πλαίσια του Προγράμματος «Χτίζοντας μια Ευρώπη Με και Για τα Παιδιά», το οποίο έχει ως στόχο του, τόσο , την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών όσο και  την προστασία τους από τη βία, το Συμβούλιο της Ευρώπης εγκαινίασε την Εκστρατεία για τον τερματισμό της σεξουαλικής βίας ενάντια στα Παιδιά, με τίτλο «One in Five» (Ένα στα Πέντε). Ο τίτλος απορρέει από το αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής έρευνας, που έχει καταδείξει ότι ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας.

Στη συνέχεια η κ. Αναστασία ΠαπαδοπούλουΝομικός, Εκπρόσωπος του Ιδρύματος Λεβέντη στην Συντονιστική Επιτροπή Εκστρατείας Ένα Στα Πέντε, αναφέρθηκε σε στοιχεία της Αστυνομίας, κατά τα οποία παρατηρείται σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων από το 2011 μέχρι και το 2015. Μέχρι στιγμής, έχουν ήδη καταχωριθεί από την Αστυνομία 130 υποθέσεις, στη βάση του περί πρόληψης και καταπολέμησης της σεξουαλικής κακοποίησης, εκμετάλλευσης και παιδικής πορνογραφίας Νόμου, 28 αφορούν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και 102 υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Τέλοςη κ. Παπαδοπούλου μίλησε για τις αλλαγές στη νομοθεσία και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για να προστατευόσουν τα παιδιά τους.

Τέλος, η κυρία Ελένη Καράγιαννη, Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος, Εκπρόσωπος του Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου στη Συντονιστική Επιτροπή, μιλώντας για τη παιδική κακοποίηση, τόνισε πως μπορεί να συμβεί παντού, δηλαδή όπου το παιδί βρίσκεται στην καθημερινή του ενασχόληση. Αποτελεί ένα ζήτημα, οι συνέπειες του οποίου έχουν διάρκεια και επηρεάζουν και τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, μετατρέποντάς το σε έναν ενήλικα που αντιμετωπίζει δυσκολίες σε διάφορες σημαντικές πτυχές της ζωής του.

DSC_0013 DSC_0006 DSC_0001

source: imtamasou.org.cy

%d