Εκδηλώσεις για τις Εθνικές επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κα Ολυμπία Στυλιανού, η οποία εκφώνησε και τον Πανηγυρικό της ημέρας. Η κα Ολυμπίου ανέφερε, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Η απόδοση τιμής για τις μεγάλες αγωνιστικές στιγμές της ιστορίας και για τους επώνυμους και τους ανώνυμους πρωταγωνιστές της, αποτελεί αναμφίβολα επιτακτικό χρέος.  Και για τους λαούς σαν το δικό μας, που περνά ακόμα στιγμές εθνικής δοκιμασίας και αντιμετωπίζει κινδύνους επιβίωσης, αυτό το χρέος αποτελεί μια κορυφαία αναγκαιότητα.

Γιατί πέρα απο την οφειλόμενη απόδοση τιμής μπορούμε και πρέπει να αντλούμε διδάγματα για συνέχιση και καταξίωση ενός αγώνα που δεν έχει ακόμα δικαιωθεί.  Οι εθνικές εκκρεμότητες, τα ανοικτά εθνικά προβλήματα, επιβάλλουν την αναδρομή στο παρελθόν ως ενέργεια και ως έμπνευση για τις διαδοχικά άφθορες αξίες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου».

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ακολούθησε Παρέλαση στην οποία έλαβαν μέρος Ιερείς, κρατώντας την Ελληνική και την Κυπριακή σημαία, αγωνιστές της ΕΟΚΑ, μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς και άλλα Οργανωμένα Σύνολα της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής. Τα διάφορα Σώματα παρέλασαν υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Μητροπόλεως.

source: imtamasou.org.cy

Αρέσει σε %d bloggers: