Πρωτάθλημα Futsal Κατηχητικών Σχολείων Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής

Το Πρωτάθλημα έγινε σε δύο φάσεις: ένα Τουρνουά για ομάδες Γυμνασίου και ένα Τουρνουά για ομάδες Λυκείου. Συμμετείχαν 26 ομάδες Γυμνασίου και Λυκείου με πέραν των τριακοσίων (300) εφήβων που συμμετείχαν σε αυτές. Όλοι οι αγώνες ήταν νοκ άουτ μετά από συνεχείς κληρώσεις.

Οι υπεύθυνοι των ομάδων δήλωσαν τη συμμετοχή τους πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του Πρωταθλήματος και το πρωί της Κυριακής έγιναν οι κληρώσεις για την πρώτη φάση παρουσία όλων των ομάδων. Συμμετείχαν 11 ομάδες Γυμνασίου και 15 ομάδες Λυκείου. Τα δύο διαφορετικά Τουρνουά πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα σε τέσσερα γήπεδα Futsal. Τη διαιτησία ανέλαβαν επαγγελματίες διαιτητές τους οποίους μας απέστειλε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και τους οποίους ευχαριστούμε για την αφιλοκερδή τους προσφορά.

Μετά από πολλούς συναρπαστικούς αγώνες, μεταξύ των οποίων και μερικοί που κρίθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, στους τελικούς προκρίθηκαν οι ομάδες του Παλαιομετόχου και της Αγίας Βαρβάρας στο Τουρνουά Γυμνασίου και οι ομάδες του Μιτσερού και της Μαλούντας στο Τουρνουά Λυκείου.

Οι τελικοί πραγματοποιήθηκαν στην παρουσία του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα και των συνεργατών του, πολλών Κοινοταρχών και Ιερέων της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας. Στο τέλος νικητές αναδείχθηκαν στο Τουρνουά Γυμνασίου το Παλαιομέτοχο και στο Τουρνουά Λυκείο το Μιτσερό, για τρίτη συνεχή χρονιά. Μετά τους πανηγυρισμούς των νικητών και τις αναμνηστικές φωτογραφίες με όλα τα παιδιά των ομάδων, ο Πανιερώτατος απένειμε τα κύπελλα στους πρώτους και δεύτερους νικητές και των δύο Πρωταθλημάτων.

Όλα τα παιδιά των ομάδων έφυγαν ευχαριστημένα, αφού για ακόμη μία χρονιά επικράτησε η αθλητοπρέπεια και ο υγιής ανταγωνισμός. Το Πρωτάθλημα της Μητροπόλεως εντάσσεται στα προγράμματα υγιούς ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων, τα οποία σχεδιάζει και υλοποιεί το Ίδρυμα «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (Κ.Υ.Κ.Α.Τ.).

source:.imtamasou.org.cy

Αρέσει σε %d bloggers: