Εκδήλωση με θέμα: «Ο θεσμός των Κοινωνικών Παντοπωλείων στην Κύπρο κατά την οικονομική κρίση».

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και το Ίδρυμα «Κεντρική Υπηρεσία Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ταμασού» (ΚΥΚΑΤ)  με θεμα : «Ο θεσμός των Κοινωνικών Παντοπωλείων στην Κύπρο κατά την οικονομική κρίση», την Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Κεντρικών Γραφείων της Τράπεζας Κύπρου.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας , ο οποίος αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια λειτουργιάς του θεσμού του Κοινωνικού Παντοπωλείου , το οποίο παρά τις οικονομικές δυσκολίες στηρίζει ανελλιπώς κάθε μήνα τους δικαιούχους, με είδη βασικής διατροφής. Τέλος , αναφερόμενος στην ερεύνα είπε πως το πρώτο μέρος αναλώθηκε στο θεωρητικό υπόβαθρο της ίδρυσης και λειτουργίας των Κοινωνικών Παντοπωλείων , ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται και αναλύονται τα πορίσματα της κοινωνικής έρευνας για τις ευπαθείς ομάδες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.

Στη συνεχεια η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Ζέτα Αιμιλιανίδου χαιρέτησε την παρουσίαση της έρευνας. Τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελεί η Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, στηρίζοντας τις ευπαθείς ομάδες της Περιφέρειας της ,διαβεβαιώνοντας πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και κλείνοντας έδωσε υπόσχεση στήριξης του έργου της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινης προς όφελος των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκη, αναφερόμενος στη λειτουργία των Κοινωνικών Παντοπωλείων μίλησε για τις αξιοσημείωτες προσπάθειας που καταβάλλοντας προς στήριξη των ευπαθών ομάδων. Στην Κύπρο σήμερα λειτουργούν 42 από τα 53 Κοινωνικά Παντοπωλεία που αριθμούσαν το 2013, και μέσα από τη δράση τους δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να έχουμε όλοι απέναντι στους συνανθρώπους μας ειδικά τώρα στις δύσκολες περιόδους που περνούν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση της έρευνας με θέμα  «Ο θεσμός των Κοινωνικών Παντοπωλείων στην Κύπρο κατά την οικονομική κρίση. Παρουσίαση αποτελεσμάτων κοινωνικής έρευνας για τις ευπαθείς ομάδες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής» από τον Δρ Γεώργιο Κουννούσιη, Διευθυντή του  Κ.Υ.Κ.Α.Τ. και την κυρία Αντιγόνη Χατζηκαλλή, Κοινωνιολόγο.

source:.imtamasou.org.cy

Αρέσει σε %d bloggers: