8η Συναυλία Φιλαρμονικής Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής αφιερωμένη στα παιδιά των μεταναστών προσφύγων

Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα παιδιά των μεταναστών προσφύγων, για αυτό και έγινε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και την παρακολούθησαν πλήθος κόσμου από πολλές Κοινότητες της Μητροπολιτικής μας Περιφέρειας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία που δίνεται στον κάθε χριστιανό, όταν αυτός νοιάζεται και φροντίζει για τον κάθε πονεμένο συνάνθρωπό του. Η Ορθόδοξη Εκκλησία από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρρωγός στις ανάγκες των προσφύγων που μετανάστευσαν τόσο στην Κύπρο όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Ο Πανιερώτατος τόνισε ότι η Φιλαρμονική με τους ήχους των τραγουδιών της θέλει να σκορπίσει το χαμόγελο στα πονεμέα πρόσωπα των παιδιών που έχουν δικαίωμα στη ζωή και κάλεσε τον κόσμο να εισφέρουν, ο καθένας από το υστέρημα του, πλην όμως από το περίσσευμα της αγαπώσης καρδίας τους, τη γενναιόδωρη εισφορά τους με σκοπό να δοθούν τα λεφτά για τις ανάγκες των παιδιών των μεταναστών προσφύγων.

Η εκδήλωση τελούσε υπο την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού κυρίας Λήδας Κουρσουμπά, η οποία σε σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ιδιαιτέρως τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν στα διάφορα ανθρωπιστικά προβλήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία μας.

Στη συνέχεια η Φιλαρμονική Ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεώργιου Ιωσηφίδη και σε συνεργασία με την χορωδία » Ευαγόρας» Αμμοχώστου υπό τον χοράρχη κ. Λουκή Ζυμαρά, παρουσίασαν ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια από το κυπριακό, ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.

Την όλη εκδήλωση έκλεισε και πάλι με σύντομο λόγο ο Πανιερώτατος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ιδιαιτέρως την Εκκλησιστική Επιτροπή του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κάτω Δευτεράς για τη συνεχή συνδρομή τους στο έργο που επιτελεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μητροπόλεως μας.

source:.imtamasou.org.cy

Αρέσει σε %d bloggers: