Πανήγυρις ιερού ναού Αποστόλου Βαρνάβα Μαθιάτη

Στις 11 Ιουνίου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου και Πανευφήμου Αποστόλου Βαρνάβα, του Ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου. Αυτή τη λαμπρή μέρα, πανηγυρίζει στη Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, ο νεόδμητος και περικαλλέστατος ναός, ο τιμώμενος επ΄ ονόματι του μεγάλου Αποστόλου, στην Κοινότητα του Μαθιάτη.

 

Την κυριώνυμο ημέρα χοροστάτησε στο ναό κατά την ακολουθία του Όρθρου και προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιωμένος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Παϊσίου Βελιτσκόφσκου Κριμαίας, Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ και άλλους Κληρικούς της Μητροπόλεώς μας.

Στο κήρυγμα του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στη Μορφή του Μεγάλου Αποστόλου και τόνισε τη σημασία που έχει για τους χριστιανούς η τέλεση της μνήμης ενός Αγίου και τα παραδείγματα που πρέπει να αντλούμε από το βίο του Αποστόλου Βαρνάβα, που ως φωτεινός φάρος πρέπει να καθοδηγεί τη ζωή μας.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στο έργο της διακονίας του Αποστόλου Βαρνάβα στην αρχέγονη Εκκλησία και τόνισε ότι όλοι οι Κληρικοί έχουν το καθήκον και την αποστολή μέσα στην Εκκλησία να δαπανήσουν τον εαυτό τους θυσιαζόμενοι στη διακονία προς τον άνθρωπο.

Με την ευκαιρία της πανηγύρεως του ναού, ο Πανιερώτατος προχείρησε τον  ιερατικό Προϊστάμενο του ναού, π. Νικόλαο Δούμα, σε Πρωτοπρεσβύτερο και Πνευματικό,  προτρέποντας αυτόν να συνεχίσει να εργάζεται ταπεινά και με ζήλο Θεού και μέσα από τη νέα διακονία που η Εκκλησία του εμπιστεύεται.

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως, Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Στυλιανού, απευθύνοντας το λόγο προς τον Πανιερώτατο, του ευχήθηκε, με τη ευκαιρία της συμπλήρωσης εννέα χρόνων από την ημέρα της τελέσεως της εις Επίσκοπον χειροτονίας του, ώστε ο Κύριος να του χαρίζει υγεία και φωτισμό και για έτη πολλά να συνεχίσει να οδηγεί το «Πηδάλιον» της των Ταμασέων Εκκλησίας.

Με την ευκαιρία αυτή ο πολιός ιερέας του ναού, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μακρής, πρόσφερε προς τον Πανιερώτατο από μέρους της ενορίας, αναμνηστικό δώρο, δείγμα της αγάπης και του σεβασμού προς το σεπτό Πρόσωπό του.

source:.maistorcy.blogspot.com

%d