Η Α.Μ. Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ κ.κ. ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΌΠΟΛΗ ΤΑΜΑΣΟΥ ΚΑΙ ΟΡΕΙΝΗΣ

Στις 11.00 το πρωί ο Μακαριώτατος και η συνοδεία του έφθασαν στην Ιερά Μονή του Αγίου Ηρακλειδίου, όπου στην Κεντρική Πύλη της Μονής Τον υπεδέχθησαν ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας, Κληρικοί της Μητροπόλεως, ενδεδυμένοι τα άμφιά τους, ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Νίκος Κουγιάλης, ο έπαρχος Λευκωσίας κ. Μάριος Παναγίδης, Κοινοτάρχες της Περιοχής και πλήθος κόσμου, οι οποίοι συνέρρευσαν, για να υποβάλουν τα σέβη τους στον Υψηλό Επισκέπτη και να λάβουν την ευλογία Του.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία μαθητών από το Β Περιφερειακό Γυμνάσιο Λευκωσίας και από την Ιδιωτική Σχολή Pascal, καθώς επίσης και από τα Κατηχητικά Σχολεία των ενοριών Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου και Αγίου Νεοφύτου Ανθουπόλεως, οι οποίοι άμα τη αφίξει του Πατριάρχου, έδωσαν το ζωηρό τους χειροκρότημα και Τον έραναν με τα ροδοπέταλα της αγάπης και του σεβασμού τους.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς την είσοδο της Μονής, όπου τους επισκέπτες ανέμεναν η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Μονής Προδρόμη και σύμπασα η Αδελφότης των Μοναζουσών.

Ακολούθως η πομπή πορεύτηκε προς το Καθολικό της Μονής, όπου ενώπιον της σεπτής Κάρας του Προστάτου Αγίου της Μονής και της Ιεράς Μητροπόλεως, Αγίου Ηρακλειδίου, τελέστηκε δέηση.

Εντός του Καθολικού ο Πανιερώτατος προσφώνησε τον Μακαριώτατο και καλωσορίζοντάς   Τον ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη και ευλογημένη σήμερα η μέρα για την Εκκλησία των Ταμασέων γιατί όλοι μας, κλήρος και λαός, υποδεχόμαστε Εσάς, Μακαριώτατε, τον Ηγήτορα των Σέρβων Ορθοδόξων αδελφών μας. Επισκέπτεστε τα αγιασμένα χώματα της Ταμασού, τον τόπο όπου εβάδισαν οι πόδες των Αγίων Αποστόλων Παύλου, Βαρνάβα και Μάρκου και που σ  αυτό τον αγιασμένο τόπο εγκατέστησαν ως πρώτο Επίσκοπο Ταμασού και Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον Άγιο Ηρακλείδιο».

Ως ενθύμιο της επισκέψεώς του  ο Πανιερώτατος πρόσφερε προς τον Μακαριώτατο ξυλόγλυπτο εικόνισμα του Χριστού.

Ακολούθως η Καθηγουμένη της Μονής Προδρόμη προσφώνησε τον Μακαριώτατο καλοσωρίζοντας τον  στη Μονή και του πρόσφερε ως ευλογία το εικόνισμα του Αγίου Ηρακλειδίου.

Απαντώντας ο Μακαριώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες Του αλλά και τη χαρά και συγκίνηση που ένοιωσε με την Υποδοχή που επιφυλάχθη σ Αυτόν και τη συνοδεία Του. Τόνισε την ιδιαίτερη ευλογία που αποκομίζει αυτές τις μέρες από το προσκύνημα του στην     Κύπρο και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο εθνικό πρόβλημα της νήσου μας και ευχήθηκε ώστε σύντομα να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Μετά από τη σύντομη ξενάγηση στη Μονή και το κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Του ανεχώρησαν για την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού στο Επισκοπειό, όπου εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Πανιερώτατο τους Πατέρες και τους Συνεργάτες της Μητροπόλεως.

Μετά από το προσκύνημα στο Παρεκκλήσιο της Μητροπόλεως και το παρακείμενο λειψανοφυλάκιο, προχώρησαν προς την τράπεζα όπου παρετέθη επίσημο γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου και της συνοδείας Του.

Να αναφερθεί ότι τον Πατριάρχη κατά την Επίσκεψη Του συνόδευε εκ μέρους της Α. Μ. του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστόφορος.

Ακόμη μια Πατριαρχική Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού στέφθηκε με επιτυχία και άφησε ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική μας Εκκλησία.

source:.imtamasou.org.cy

Αρέσει σε %d bloggers: