22ο Παγκύπριο Συνέδριο ΚΕΝΘΕΑ «Η Κύπρος ενάντια στις εξαρτήσεις»

Στα πλαίσια του συνεδρίου ο έντιμος υπουργός Άμυνας κύριος Φωκαΐδης επέδωσε τιμητικά διπλώματα σε διακριθέντες εθνοφρουρούς που συμμετείχαν σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε η διεύθυνση Υγειονομικού της Εθνικής Φρουράς στα πλαίσια της βδομάδας κατά των ναρκωτικών που προηγήθηκε.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής κ. Ησαΐας ευχαρίστησε τους διαχρονικούς χορηγούς του συνεδρίου Exxonmobil/Esso Κύπρου και τον χορηγό επικοινωνίας ΡΙΚ. Επιπλέον αναφέρθηκε επισταμένα στην εικόνα των εξαρτήσεων στην Κύπρο το τελευταίο έτος δίνοντας έμφαση στα ανησυχητικά ευρήματα της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD στο μαθητικό πληθυσμό, που στην Κύπρο διεξαγάγει το ΚΕΝΘΕΑ σε συνεργασία με το ΑΣΚ και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Τέλος, ευχαρίστησε την Εθνική Φρουρά και το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την συνεργασία, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Αντιναρκωτικου Συμβουλίου Κύπρου.

Η ανάγκη για έγκαιρη εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης όλων των επιπέδων για παιδιά, νέους και οικογένειες προέκυψε ως βασικό συμπέρασμα κατόπιν της παρουσίασης της κατάστασης στη χώρα μας.

source:.imtamasou.org.cy

%d