Όλα έτοιμα για τα Θυρανοίξια του Ρωσικού Ναού της Ι.Μ.Ταμασού

rosikos naos

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΠΡΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Έτοιμη η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής για τα λαμπρά Θυρανοίξια του πρώτου ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερού Ναού του Αποστόλου Ανδρέα και Πάντων των εν τη Ρωσική Γη διαλαμψάντων Αγίων, που ανεγέρθη στον περίβολο του Μητροπολιτικού Μεγάρου στο Επισκοπειό.

Τα Θυρανοίξια που πραγματοποιηθούν την Δευτέρα, 27 Μαρτίου θα τελέσει ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και του μεγάλου Ευεργέτου και κτήτορος του Ιερού Ναού κ. Βιατσιεσλάβ Ζαρεγκώβ.

Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας θα συμμετάσχει ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπης κ. Μακάριος, από την Μόσχα θα συμμετάσχουν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίωνας και ο Αρχιεπίσκοπος Γκάτσινα κ. Αμβρόσιος, από την Αντιόχεια ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, από τα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, από την Σερβία ο Επίσκοπος Μοραβικίου Αντώνιος, από την Βουλγαρία ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νικόλαος, από την Ελλάδα ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος, από την Ρουμανία ο υπεύθυνος της Ορθόδοξης Κοινότητας Ταμασού και Ορεινής Πρωτοπρ. Κυπριανός Μέγκα και από την Γεωργία ο Έξαρχος στην Κύπρο π. Ζαχαρίας.

Επίσης να αναφερθεί ότι μετά την τελετή των Θυρανοιξίων, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη Χορωδία της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως και τον Κύπριο καλλιτέχνη κ. Κώστα Χατζηχριστοδούλου.

Πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι στην Κύπρο θα φτάσουν πάνω από 90 Αξιωματούχοι της Ρωσίας και άλλων χωρών, ενώ από την Κύπρο εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα παραστούν ο Πρόεδρος της Βουλής, Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Κοινοτάρχες, Διευθυντές Υπουργείων και πλειάδα δημοσίων λειτουργών.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης θα τιμήσει τον ευεργέτη Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, με το ύψιστο παράσημο προσφοράς στην Κυπριακή Δημοκρατίας.

source:.romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: