Ταμασού Ησαΐας: ”Ο κόσμος χρειάζεται ψυχική ανάταση” (ΦΩΤΟ)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΥΠΡΟ | ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ


Μεγαλοπρεπής εκδήλωση με ύμνους πραγματοποιήθηκε σημερα, Σάββατο 25 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Τσέρι της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασσού.

Η 30μελής χορωδία της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης, έψαλλε στα Ρώσικα ύμνους για Υπεραγία Θεοτόκο που σήμερα τιμά και εορτάζει η Εκκλησία μας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο οποίος στην αρχή ευχαρίστησε του Αγίους Αρχιερείς των Ορθοδόξων Κατά Τόπων Εκκλησιών για την παρουσία τους.

Επίσης ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τον Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης, Αρχιεπίσκοπο Πετεργκόφ κ. Αμβρόσιο ο οποίος έφτασε στην Κύπρο με την πολυμελή χορωδία.

“Ο άνθρωπος χρειάζεται ψυχική ανάταση και ενίσχυση. Η τέχνη έχει το χάρισμα να γαληνεύει τον άνθρωπο και να τον ημερεύει και σας εύχομαι σήμερα να απολαύσεται τους εκκλησιαστικούς ύμνους και ο καθένας από εσάς να γευθεί μια θεϊκή μουσική, η οποία να τον γεμίσει και να τον κάνει πολύ πιο πλούσιο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Ησαΐας.

Από την πλευρά του ο Επίσκοπος Αμβρόσιος, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο, μεταξύ άλλων τόνισε: “Βρισκόμαστε σήμερα εδω για την Παναγία μας, να ψάλλουμε για Εκείνην η οποία ενώνει τους ορθόδοξους όλου του κόσμου”.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στη σχέση που έχει με τον Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαία από τα φοιτητικά τους χρόνια, τονίζοντας παράλληλα οτι είναι μεγάλη ευλογία για εκείνον η πρόσκληση να συμμετάσχουν στους λαμπρούς εορτασμούς.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

source:.romfea.gr
%d