Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ι.Μ. Ταμασού (ΦΩΤΟ)

tamasou esperinos

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα ο Εσπερινός της Αγάπης στον ιερό ναό του Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη Ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων στον περίβολο του μητροπολιτικού μεγάρου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό.

Της ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαίας, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Κληρικών της Μητροπόλεως.

Πριν από την έναρξη του Εσπερινού τελέστηκε εντός του Μεγάλου Συνοδικού της Μητροπόλεως η ακολουθία της Ενάτης Ώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε και η ένδυση του Αρχιερέως.

Στη συνέχεια εν πομπή ο Αρχιερέας και άπαντες οι Κληρικοί πορεύτηκαν προς το ναό για την τέλεση του Εσπερινού.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, και συγκεκριμένα μετά την Είσοδο, διαβάστηκε το Ευαγγέλιο της Αναστάσεως σε διάφορες γλώσσες, όπως ορίζει και το Τυπικό της Ακολουθίας της ημέρας.

Ο Αρχιερέας από του Ιερού Βήματος διάβασε το Ευαγγέλιο στην Ελληνική γλώσσα ενώ Κληρικοί της Μητροπόλεως ιστάμενοι στο Σολέα του Ναού διάβασαν το Ευαγγέλιο σε τρεις στάσεις στην Σλαβορωσική, Αρχαία Αγγλική, Γαλλική, Τουρκική, Ιταλική, Γερμανική και στη γλώσσα των Σουαχίλι.

Ο Χορός των ψαλτών απέδωσε το Ευαγγέλιο στην Ομηρική διάλεκτο ενώ καταληκτικά ο Αρχιδιάκονος από το κέντρο του Ναού διάβαζε την κάθε Στάση στην Νέα Ελληνική.

Μετά την ανάγνωση του ιερού Ευαγγελίου και ψαλλομένων των Στιχηρών «Πάσχα ιερόν…», σχηματίστηκε πομπή από τον ιερό Κλήρο και τον Λαό και έγινε λειτανία πέριξ του Ναού με κατάληξη πάλι εντός του Ναού όπου έγινε η Απόλυση και ψάληκε από τον χορό των ψαλτών ο πολυχρονισμός του Πανιερωτάτου.

Ο Πανιερώτατος επιδαψιλεύοντας τις ευχές του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα μοίρασε σε όλους τα Πασχαλινά Αυγά.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

source:.romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: