Χριστούγεννα με παλαιό στην Ι.Μ. Ταμασού

Με μεγάλη προσέλευση εκατοντάδων Ρωσόφωνων Ορθοδόξων και άλλων πιστών, οι οποίοι ακολουθούν το παλαιό Εορτολόγιο απ’ όλη την Κύπρο, εορτάστηκαν σήμερα τα Χριστούγεννα στον ιερό ναό Αποστόλου Ανδρέου και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων Αγίων, ο οποίος οικοδομήθηκε και λειτουργεί στην κοινότητα του Επισκοπειού, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συμπαραστατούμενος από τους ρωσόφωνους και ρουμανόφωνους Κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Καδής, και ο Πρέσβης της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο κ. Στανισλάβ Οσάτσιν, οι οποίοι και απηύθυναν εορταστικό χαιρετισμό.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσφέρθηκε χριστουγεννιάτικο πρόγευμα σε όλους, έγινε κοπή της βασιλόπιτας και, ακολούθως, παρουσιάστηκε πλούσιο χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με σκετσάκια και τραγούδια από τα ρωσόφωνα παιδιά και τους ενήλικες, μέλη της Κατηχητικής Κίνησης του ως άνω ιερού ναού.

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

episkopio palaio 1

source:.romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: