Ταμασού Ησαϊας: ”Η Λίβια και η Έλενα θα βρουν ανάπαυση στην αγκαλιά του Θεού”

tamasou kidia 3

Μέσα σε βαρύ κλίμα πένθους τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Αρεδιού η εξόδιος ακολουθία δύο εκ των θυμάτων του κατά συρροήν δολοφόνου Νίκου Μεταξά επονομαζομένου ως «Ορέστη».

Η ρουμανικής καταγωγής Λίβια και Ελένη ήταν μάνα και κόρη 36 και 8 χρόνων αντιστοίχως.

Της κηδείας προέστει ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας ενώ παρέστηκαν η μητέρα και συγγενείς των θυμάτων, αξιωματούχοι της κυπριακής πολιτείας και μεγάλος αριθμός ρουμάνων ορθοδόξων μονίμων κατοίκων της νήσου οι οποίοι διαβιούν στην περιοχή.

Η Ακολουθία τελέστηκε στα Ελληνικά και Ρουμανικά αφού στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής λειτουργεί ήδη από το 2010 ρουμανόφωνη ενορία με κληρικούς καταγομένους από την Ρουμανία.

Ο Πανιερώτατος στον επικήδειο του λόγο ευχήθηκε ο αναστάς Χριστός να αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων τις ψυχές των θυμάτων και να παρηγορήσει τους συγγενείς.

Απέδωσε δε τα εύσημα του στις κρατικές υπηρεσίες που κάτω από αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να ανασύρουν όλα τα θύματα από τον υγρό τάφο τους.

Συγκεκριμένα ο Πανιερώτατος ανέφερε: Εμείς, ως χριστιανοί, ας θυμηθούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου για τους κεκοιμημένους: “Οὐ θέλομεν δὲ ὑμᾶς ἀγνοεῖν, ἀδελφοί, περὶ τῶν κεκοιμημένων, ἵνα μὴ λυπῆσθε καθὼς καὶ οἱ λοιποὶ οἱ μὴ ἔχοντες ἐλπίδα. Εἰ γὰρ πιστεύομεν ὅτι Ἰησοῦς ἀπέθανε καὶ ἀνέστη, οὕτω καὶ ὁ Θεὸς τοὺς κοιμηθέντας διὰ τοῦ Ἰησοῦ ἄξει σὺν αὐτῷ.”.

Η ζωή μας δεν τελειώνει εδώ. Θα ήταν βλασφημία να το πιστεύουμε αυτό, αφού, ως άνθρωποι, είμαστε φτιαγμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του ατελεύτητου και παντοτινού Θεού. Οι ψυχές μας ζουν επ’ ελπίδι αναστάσεως και ζωής αιωνίου και αυτό είναι μια πραγματικότητα που κανένα κακό και κανένας πειρασμός δεν μπορεί να αλλάξει.

Η Λίβια και η Έλενα, αδικημένες σ’ αυτή τη ζωή, θα βρουν δικαίωση, αιώνια αγάπη και ανάπαυση στην αγκαλιά του ουράνιου Θεού Πατέρα μας όπου αγγελική θα είναι η ζωή τους.

Στους χαροκαμένους συγγενείς και φίλους ευχόμαστε την άνωθεν παρηγοριά, υπομονή και αντοχή. Η ειλικρινής μας αγάπη και συμπαράσταση ας τους αγγίξει απαλύνοντας έστω και λίγο, τον βαρύ τους πόνο. Όλη η Κύπρος σήμερα προσεύχεται, τόσο για τα θύματα, όσο και για τους συγγενείς τους.

Εύχομαι ο νικητής του θανάτου, ο Αναστάς Χριστός και Κύριος της ζωής, να κατατάξει εν σκηνές δικαίων τις ψυχές της Λίβιας και Έλενας, μάνας και κόρης. Ας ζήσουν μαζί, επιτέλους, οι ψυχές τους την αιώνια χαρά και ουράνια ευτυχία. Αμήν.

tamasou kidia 1

tamasou kidia 1

 

source:.romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: