Μνημόσυνο θυμάτων Αεροπορικής τραγωδίας

Αεροπορικό 4

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, 11 Αυγούστου 2019, στον, κατάμεστο από πιστούς, Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, το δέκατο τέταρτο ετήσιο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, της 14ης Αυγούστου 2005.

ΑεροπορικόΑεροπορικό 1β

Της θείας Λειτουργίας και των Μνημοσύνων προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ύστερα από πρόσκληση του επιχωρίου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου.

Αεροπορικό 1α

Αεροπορικό 2

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν, στο ιερό θυσιαστήριο, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς και το ιερατείο του ναού.

Αεροπορικό 1Αεροπορικό 3α

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Βασίλης Πάλμας. Παρέστησαν Βουλευτές, ο πρώην Υπουργός Υγείας, εκπρόσωποι της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

Αεροπορικό 5

Επιμνημόσυνο λόγο, εκ μέρους των οικογενειών των θυμάτων της Αεροπορικής τραγωδίας, εκφώνησε η Χριστίνα Ττοφινή.

Αεροπορικό 3Αεροπορικό 3γ

Μετά το πέρας της λατρευτικής συνάξεως και του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Αεροπορικό 2α

Αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο βράδυ, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκε η τέλεση του τρισαγίου και το συμβολικό άναμμα κεριών εις μνήμη των 121 θυμάτων, που χάθηκαν τόσο άδικα και βύθισαν στο πένθος τα οικεία τους πρόσωπα, αλλά και τον τόπο μας.

Αεροπορικό 3βΑεροπορικό 3δ

Ευχή και προσευχή μας ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και η Παναγία μητέρα Του, της οποίας την ιερά μετάσταση θα εορτάσουμε σε λίγες ημέρες, να αναπαύουν, εν χώρα ζώντων, τις ψυχές των αδικοχαμένων συμπολιτών μας και να χαρίζουν την άνωθεν παρηγοριά και ενίσχυση στις οικογένειές τους.

Αεροπορικό 6

Λουκάς Α. Παναγιώτου

 

source:.maistorcy

%d