Η θρονική εορτή στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού (ΦΩΤΟ)

throniki tamaso2

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του «εδραιώματος της αληθείας» της πρώιμης Εκκλησίας των Ιεροσολύμων και ιδρυτού της Εκκλησίας της Κύπρου Αποστόλου Βαρνάβα.

Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο πανηγυρίζον Ιερός Ναός Αποστόλου Βαρνάβα στην κοινότητα του Μαθιάτη.

Στη θεία λειτουργία χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, συνπαραστατούμενος υπό του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Στυλιανού, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Μητροπόλεως, τους Πρωτοπρεσβυτέρους Χρήστο Βούργια, Γεώργιο Μακρή και Αδάμο, τον Οικονόμο Χρήστο Γεωργίου, καθώς και τους Ιεροδιακόνους Ραφαήλ Μισιαούλη και Αρσένιο Αθανασίου.

Στην ομιλία του, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μεγάλου αυτού Αποστόλου, ο οποίος ως πρώτο γνώρισμα στο πρόσωπό του είχε την πληρότητα του Αγίου Πνεύματος. Είδε απέραντη αγάπη προς το Θεό και πλήρη αφοσίωση προς την Εκκλησία του Θεού. Είχε ηγετικό ανάστημα με καίριο ρόλο μέσα στην πρώτη Εκκλησία.

Ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι ο Απόστολος Βαρνάβας αποτελεί το ιδανικό πρότυπο για κάθε Αρχιερέα της Εκκλησίας μας αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να είναι σωστός ηγήτορας.

«Παρόλο που προείδε το λαμπρό μέλλον του Αποστόλου Παύλου στην διάδοση του Ευαγγελίου και αντιλήφθηκε τα μεγάλα χαρίσματα της προσωπικότητας του, δεν τον αντιμετώπισε ποτέ ως ανταγωνιστή. Ο Απόστολος Βαρνάβας δεν προέβαλε ποτέ τον εαυτό του πάνω από τους άλλους για να ξεχωρίσει και αυτούς που έβλεπε ότι είχαν χαρίσματα τους προωθούσε και τους πρότεινε ως καλύτερους και άξιους».

Δεν διακρινόταν μόνο για την ποιότητα της πνευματικότητος και του περιεχομένου της καρδιάς του. « Ήταν άνθρωπος του πρακτικού Χριστιανισμού».

Το μέγεθος της αγάπης του Αποστόλου Βαρνάβα για τον Χριστό και ιδιαίτερα για την Κύπρο, τον οδήγησαν για δεύτερη επίσκεψη στην Κύπρο μαζί με τον Απόστολο Μάρκο.

Τον ένθεο του ζήλο για την Εκκλησία της Κύπρου τον εξόφλησε με το μαρτυρικό διά λιθοβολισμού θάνατό του.

Μας άφησε ως ατίμητο θησαύρισμα το λείψανό του και τον χαριτόβρυτο τάφο του. Ακόμη δε μας άφησε ως διαχρονική ιερή παρακαταθήκη το θεοφιλές και χριστοτερπές παράδειγμά του.

Τέλος, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε σε όλους έτη πολλά με υγεία, δύναμη, ελπίδα και αισιοδοξία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, έγινε λιτανεία πέριξ του Ιερού Ναού.

throniki tamaso1
throniki tamaso1
throniki tamaso1
throniki tamaso1
throniki tamaso1
throniki tamaso1
throniki tamaso1

ΠΗΓΗ::romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: