Ο Μητροπολίτης Ταμασού για το ΚΕΝΘΕΑ

tamasou kenthea

Ως “Λερναία Ύδρα” χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας και Πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ τις εξαρτήσεις από ναρκωτικά, αλκοόλ και τζόγο στις τάξεις της κυπριακής κοινωνίας.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που τιμάται στις 26 Ιουνίου και μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση εξήγησε ότι “κόβεις ένα κεφάλι, αμέσως άλλο αναφύεται.”

Επισήμανε μάλιστα την ανάγκη καταρτισμού περαιτέρω προληπτικών προγραμμάτων, αλλά και θεραπευτικών σχεδίων που υλοποιούνται από το ΚΕΝΘΕΑ.

“Το ΚΕΝΘΕΑ σε συνεργασία και με άλλους φορείς δίνει ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη. Υπάρχουν μέτρα όταν κάποιος υποπέσει στο πάθος της εξάρτησης, αλλά η μεγαλύτερη θεραπεία είναι να μην υποπέσει, να μην γίνει χρήστης. Από μικρές ηλικίες, νηπιαγωγείο μέχρι στρατό και πανεπιστήμιο. Είναι μεγάλης και υψίστης σημασίας να αντιληφθεί ο καθένας ότι οι εξαρτήσεις σκοτώνουν: τα όνειρα, το ίδιο σου το είναι, σκοτώνουν το μέλλον κάθε ανθρώπου.”

Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής είπε ότι οι ουσιοεξαρτώμενοι δεν είναι εγγεγραμμένοι ως ασθενείς στο Γενικό Σύστημα Υγείας καθιστόντας τους έτσι “μια αδικημένη και ευάλωτη ομάδα.”

“Δεν τυγχάνουν της αγάπης, της θαλπωρής και της κατανόησης της κοινωνίας όπως τυγχάνουν άλλες ευάλωτες ομάδες. Από τα βάθυ της ψυχής μας και με στεντόρια φωνή καλούμε όλους τους παραπεμπόμενους ασθενείς από άλλες ειδικότητες και εγγραφούν στο ΓΕΣΥ και παρακαλούμε να προχωρήσει η αναβάθμιση της ψυχικής κλινικής Αθαλάσσας. Η νοσηρότητα πρέπει να αναβαθμιστεί στο επίπεδο της ψυχικής ασθένειας για να δέχονται την κατάλληλη θεραπεία. Δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού, είναι σάρκα από την σάρκα μας.”

ΠΗΓΗ::romfea.gr

%d