Ταμασού Ησαΐας: «Ας αφήσουμε πονηρές και ιδιοτελείς σκέψεις» (ΦΩΤΟ)

tamasoy idioteleia 7

Την Κυριακή, 3 Οκτωβρίου 2021, πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κατά την οποία εορτάζονται όλοι οι εν Κύπρω διαλάμψαντες Άγιοι, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας συλλειτούργησε με τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κισούμου κ. Μάρκο (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Κύπριος στην καταγωγή, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου στο Επισκοπειό.

Τους Αρχιερείς πλαισίωναν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες Διονύσιος Κοπτίδης, Θεοτόκης Φαίδωνος και Βαρνάβας Χρύσανθου, ο Πρωτοπρεσβύτερος Κυπριανός Παπαδόπουλος, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και ο Ιεροδιάκονος Αρσένιος Αθανασίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας, ο οποίος ανέπτυξε το νόημα του Ευαγγελίου.

«Ο Κύριος, μέσα από το σημερινό Ευαγγέλιο, υπενθυμίζει στον άνθρωπο ότι ο προορισμός του παραμένει η ομοίωσή του με το Θεό, ο οποίος θα γίνει κατορθωτός με τη δική του προσπάθεια.

Παράλληλα προσφέρει στον άνθρωπο μια νέα πυξίδα ζωής με κατεύθυνση την αγάπη.

Μια αγάπη που προσφέρεται από το Θεό στον άνθρωπο, όχι σαν κανονισμός αλλά ως τρόπος ζωής χαρτογραφημένος με την σταυροαναστάσιμη πορεία του.

Η ανιδιοτελής ζωή αποτελεί μια αγαπητική υπαρξιακή ανάγκη, η οποία «ου ζητεί τα εαυτής».

Αγάπη, η οποία δεν αποτελεί προϊόν συναλλαγής αλλά προσφέρεται ως φυσικό αποτέλεσμα μιας θυσιαστικής προσφοράς προς τον πλησίον.

Καταξιώνεται δε μέσα από τη συμμετοχή μας στα μυστήρια της εκκλησίας και εξωτερικεύεται μέσα από τις εκδηλώσεις της προσευχής και της κοινωνικής πνευματικής προσφοράς μας.

Τέλος, ο Πανιερώτατος προέτρεψε το εκκλησίασμα το εξής: «ας αφήσουμε πονηρές και ιδιοτελείς σκέψεις, ας καταργήσουμε την εγωιστική ατζέντα που φτιάξαμε για το εγώ μας, ας ταπεινωθούμε και να δώσουμε και σε άλλους χώρο να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν.

Όταν το πράξουν αυτό ας μην τους ζηλεύουμε και το χειρότερο ας μην τους υποσκάπτουμε, γιατί φάνηκαν ή είναι τελικά ποιο επιτυχημένοι από εμάς και πληγώθηκε το εγώ μας.

Την ευτυχία δεν πρέπει να την μετράμε με τον πλούτο, την εξουσία, τις γνώσεις ή την κοινωνική καταξίωση αλλά με το μέτρο της αγάπης του Θεού προς εμάς και το μέτρο της αγάπης της δικής μας προς το Θεό διά του πλησίον.

Η σημερινή ημέρα ας αποτελέσει για όλους μας συνειδητή απάντηση στην αποδοχή της Χάρης του Θεού, η δε έμπρακτη αγάπη μας που από σήμερα θα ενεργοποιηθεί με έργα και συμπεριφορές».

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς τέλεσαν το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Σωκράτους Χάσικου, πρώην Υπουργού Εσωτερικών, και το ετήσιο μνημόσυνο της μητρός του Αρχιμανδρίτου Διονυσίου Κοπτίδη.

Ο Πανιερώτατος καλωσόρισε τον Θεοφιλέστατο και τον ευχαρίστησε για την ευγενική του παρουσία στη Μητρόπολή μας.

Στην αντιφώνησή του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την αγάπη του προς το πρόσωπο της ιεραποστολής.

Ακόμη τον ευχαρίστησε για την άδεια και ευλογία που δίνει ο Πανιερώτατος στον Θεοφιλέστατο όταν επισκέπτεται την Κύπρο να ιερουργεί σε ναούς της μητροπολιτικής του περιφέρειας.

tamasoy idioteleia 2
tamasoy idioteleia 2
tamasoy idioteleia 2
tamasoy idioteleia 2
tamasoy idioteleia 2

ΠΗΓΗ::romfea.gr

Αρέσει σε %d bloggers: