Ταμασού Ησαΐας: ”Πρέπει να συγχωρέσουμε τον Μακαριώτατο”

tamasou isaias12

Μια διαφορετική άποψη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας όταν ρωτήθηκε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β ΄σε συνέντευξή του.

Συγκεκριμένα, ο Πανιερώτατος ανέφερε αρχικά ότι είναι μια περίοδος περισυλλογής και εξέφρασε την πρόθεση να τοποθετηθεί πνευματικά για το ζήτημα. Σημείωσε ότι «ο κάθε άνθρωπος απαντά με τα έργα και τα βιώματά του», ενώ παρέπεμψε στις οικονομικές καταστάσεις της Μητρόπολης για το «τι παίρνει και τι δίνει».

Όσον αφορά στις σχέσεις με τη Ρωσία, απάντησε ότι του ανέθεσε η εκκλησία να τους φροντίσει πνευματικά, εξηγώντας ότι έχει μια αδυναμία στους μετανάστες και τους ανθρώπους που δεν έχουν φωνή, υπενθυμίζοντας ότι προέρχεται από το ιεραποστολικό μέρος της εκκλησίας, όπου γνώρισε κόσμο από διαφορετικές θρησκείες και πολιτισμούς και εκτίμησε την αξία της ανθρώπινης εικόνας, καταλήγοντας ότι «είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον Θεό».

Ανέφερε επίσης ότι ως άνθρωποι της εκκλησίας πρέπει να εκπέμπουν αγάπη και ειρήνη, ενώ πρόσθεσε ότι όταν χάσουμε την προσωπική ειρήνη επικρατεί το άγχος, ο άνθρωπος πνίγεται από τις επιδιώξεις και τους προσωπικούς του στόχους και χωρίς να το αντιληφθεί στην αγωνία του να πετύχει αντί να φτιάχνει, καταστρέφει, αντί να βλέπει συμμάχους, βλέπει εχθρούς.

Μιλώντας ανοιχτά για τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, είπε ότι πρέπει να συγχωρέσουμε τον Πανιερώτατο, «μπορεί να δέχεται πληροφορίες από ανθρώπους που θέλουν κάτι άλλο και να είναι ευάλωτος», ενώ σημείωσε ότι «τον σεβόμαστε απόλυτα ότι και να πει. Σημασία έχει να δείξουμε κατανόηση αμφότεροι και να σταματήσουν οι δημόσιες αντιπαραθέσεις».

Τέλος, μίλησε με συγκίνηση για τον θάνατο από κορωνοϊό του Μητροπολίτη Καστοριάς, καλώντας τους πολίτες «να σταματήσουν να το θεωρούν συνομωσία, είναι ή δεν είναι, αποτελεί μια πραγματικότητα». Πρόσθεσε ότι εάν πρέπει να εμβολιαστούμε θα μας το πει ο προσωπικός μας γιατρός και «πρέπει να ξυπνήσουμε από την πλάνη της παγκόσμιας συνωμοσίας».

Αρέσει σε %d bloggers: