Site icon Tamasos News Blog

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα (ΦΩΤΟ)

onomasti tamasou 3

Στις 10 Σεπτεμβρίου, η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Ησαΐου, του κτήτορος της Ιεράς Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Διά τούτο, το εσπέρας της Πέμπτης, 9 Σεπτεμβρίου 2021, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού έγινε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση και του Σταυρού του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, τα οποία φυλάσσονται στο Ιερό Μητροπολιτικό Ησυχαστήριο του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Τα ιερά θησαυρίσματα προσκόμισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου και τα υποδέχθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής με τη συμμετοχή του κλήρου και του λαού της Μητροπόλεως.

Στη συνέχεια, ακολούθησε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτου με τη συμμετοχή των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στο κοινό στοιχείο που είχαν οι 3 Όσιοι Ησαΐας, Αββακούμ και Πορφύριος, την ησυχαστική ζωή, τη νοερά προσευχή και την ταπείνωση μέσω των οποίων αξιώθηκαν να γίνουν μέτοχοι της βασιλείας του Θεού και να γίνουν Άγιοι.

Στο τέλος, ο Πανιερώτατος ευχαρίστησε τους Πατέρες του Ησυχαστηρίου που προσκόμισαν για τα ονομαστήριά του τα ιερά θησαυρίσματα, αλλά και όλους όσοι προσήλθαν, κληρικοί και λαϊκοί για να του ευχηθούν.

Στην ακολουθία του Εσπερινού συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, κ. Μάριος Παναγίδης, ο Δήμαρχος Τσερίου, κ. Σταύρος Μιχαήλ και στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του εορτάζοντος Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βόστρων κ. Τιμοθέος, έξαρχου του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος κ. Νικολάου, και κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ησυχαστηρίου, Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Οσίου Ησαΐου. Στο τέλος της ομιλίας του, ευχήθηκε στον εορτάζοντα Ποιμενάρχη της των Ταμασέων Εκκλησίας.

Στη θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Στυλιανός Τιτάνας, ο Διοικητής της 2ας Μεραρχίας, Ταξίαρχος Σάββας Έλληνας, η Δήμαρχος Λακατάμειας, κ. Φωτούλα Χατζηπαπά, η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής του Αγίου Ηρακλειδίου, κληρικοί και λαϊκοί της Μητροπόλεως.

Στο τέλος των Ιερών Ακολουθιών, ο Πανιερώτατος δέχθηκε τις ευχές των κληρικών και λαϊκών.

ΠΗΓΗ::romfea.gr

Exit mobile version