Site icon Tamasos News Blog

Τιμητική εκδήλωση για τον αστροφυσικό Θανάση Οικονόμου στην Ι.Μ. Ταμασού

tamasou oikonomou 1

Την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τον καθηγητή αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Σικάγου και Ερευνητή της NASA κ. Θανάση Οικονόμου, στο Συνοδικό της Μητροπόλεως, όπου πλησίον ανεγείρεται το υπερσύγχρονο Πλανητάριο Κύπρου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμούς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, τον Υφυπουργό Καινοτομίας κ. Μιχάλη Κόκκινο, το διευθυντή του Interstellar κ. Αχιλλέα Κεντώνη και χαιρετισμό από τον ευεργέτη κ. Ζαρενκόβ.

Στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία της Μητροπόλεως «Ταμασέων Ωδές»και ομιλία από τον καθηγητή Οικονόμου με θέμα «Η Κύπρος μετράει τα άστρα. Πέντε χρόνια δημιουργίας και αναπτύξεων».

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Καινοτομίας, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Μιχάλη Κόκκινο.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι οργανισμοί Interstellar και Ωρίων με την ευκαιρία του εν λόγω καθηγητή στην Κύπρο, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο για να δει την εξέλιξη των έργων του Πλανητάριου Κύπρου, του Αστεροσκοπείου Τροόδους, καθώς και του καινοτόμου έργου «Αστροτουρισμός στην Κύπρο».

Στην εκδήλωση παρεβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, ο Σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για θέματα αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, κληρικοί της Μητροπόλεως και προσκεκλημένοι των δύο οργανισμών.

ΠΗΓΗ::romfea.gr

Exit mobile version