Ταμασού Ησαΐας: «Για εμάς αυτό που προέχει είναι η υγεία του κόσμου»

tamasoy isaias12

Στους γιατρούς και επιστήμονες εναπόκειται να ενημερώσουν την κυπριακή κοινωνία εάν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι αποτελεσματικό κατά της πανδημίας και ασφαλές για την υγεία των πολιτών.

Αυτό ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαϊας, κληθείς να σχολιάσει τα αποτελέσματα της χθεσινής Ιεράς Συνόδου κατά την οποία διαχώρισε την θέση του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

“Ο αδελφός είχε μια λογική ένσταση γιατί δεν έχουμε περάσει στην τρίτη φάση των αποτελεσμάτων για επικύρωση της ασφάλειας των εμβολίων και αυτό οι ίδιοι οι επιστήμονες μας το έχουν πει και ο ίδιος θα αισθανόταν πιο ασφαλής εάν έληγαν όλα αυτά τα θέματα και μετά εκφράζαμε εμείς άποψη σαν Σύνοδος.”

Ο κ.κ. Ησαϊας εξήγησε ότι όταν ένα φάρμακο κυκλοφορεί στην αγορά και λαμβάνει εγκρίσεις από διάφορους οργανισμούς, οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να συμβουλευτούν τον προσωπικό τους γιατρό και να ακούσουν τις συστάσεις της επιστημονικής κοινότητας.

“Ούτε ο πνευματικός, ούτε οποιοσδήποτε άλλος ανειδίκευτος μπορεί να με συμβουλεύσεις εάν ένα φάρμακο που κάνει ή όχι κακό. Είναι θέμα της ιατρικής επιστήμης. Είναι λογικές οι ενστάσεις αφού δεν έχουμε αποτέλεσμα γιατί να το προκρίνουμε, επικράτησε όμως η άποψη ότι δεν πειράζει εφόσον είχαμε διαβεβαιώσεις από επιστήμονες ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες και τίποτα ύποπτο, για τα μικροτσιπ και λοιπά.”

Ο Μητροπολίτης Ησαϊας εξήγησε ότι ομόφωνα οι Ιεράρχες συμφωνούν στην ύπαρξη του θανατηφόρου ιού και στην αναγκαιότητα της λήψης προστατευτικών μέτρων, διαφωνούν ωστόσο στις πολιτικές εφαρμογής και παρουσίασης μελετών που “ίσως να αποσκοπούν σε παιχνίδια”

“Από όπου και εάν προέρχεται ο ιός, φυσικός ή τεχνητός, για εμάς αυτό που προέχει είναι η υγεία του κόσμου.”

Σχολίασε επίσης τις αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που εμπλέκουν την Εκκλησία με την συνωμοσιολογία με αποτέλεσμα πολλοί πιστοί να θεωρούν ότι κάποιοι προσπαθούν να τους περιορίσουν την προσωπική τους ελευθερία και την προσωπική τους πίστη. 

“Μας στέλνουν βίντεο, έρευνες γιατί η τεχνολογία σου ανοίγει γέφυρα γνώσης, αλλά δεν μπορείς να την ελέγξεις. Ένας Επίσκοπος που πρέπει να τον ενδιαφέρει η ψυχική ηρεμία του ποιμνίου του, οι εκατοντάδες των ανθρώπων που με εμπιστεύονται έχω την ευθύνη να ρωτήσω γιατί είμαι υπόχρεος να δώσω απαντήσεις και να δώσω ασφάλεια στους πιστούς οτι κανένας δεν τους κατατρέχει. Τα σενάρια είναι πολλά και τρομαχτικά.”

Δείτε στο βίντεο τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Ταμασού και για το θέμα της Θείας Κοινωνίας:

ΠΗΓΗ:romfea.gr

Discover more from Tamasos News Blog

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading