Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας στη 2η Μεραρχία Πεζικού

Τη Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας επισκέφθηκε τη 2η Μεραρχία Πεζικού στην Κλήρου.

Ο Πανιερώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες του στρατοπέδου.
Στην ομιλία του ο Πανιερώτατος ανέφερε: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να υπηρετά κάποιος στην ημοκατεχόμενη και τουρκοπατημένη πατρίδα μας το τιμημένο χακί του Κυπριακού Στρατού. Η αισχρή σημαία των κατακτητών μας στην πλαγιά του Πενταδακτύλου αποτελεί ξίφος μπηγμένο στην ιστορία μας που ματώνει και μας υπενθυμίζει την τραγωδία της τουρκικής εισβολής αλλά φέρνει συνάμα μπροστά μας εικόνες απαράμιλλου ηρωισμού και αυτοθυσίας, που μόνο οι Έλληνες απόγονοι των αρχαίων Σπαρτιατών ξέρουν να ζωγραφίζουν με τα κορμιά τους στον πίνακα της ανθρώπινης ιστορίας».

«Το να υπηρετεί, λοιπόν, κάποιος τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του είναι μια καθαρά πράξη αρετής, μια πράξη διακονίας ενός υψηλότερου ιδανικού που ξεφεύγει από το ατομικό εγώ και ανάγεται στο συλλογικό εμείς. Η αρετή της υπηρεσίας του κοινού καλού είναι η μόνιμη, και σταθερή συνήθεια της βούλησης, να πράττει το καλό και να αποφεύγει το κακό. Αυτή σας η υπηρεσία είναι η πιο σπουδαία στιγμή της ζωής σας όχι μόνο γιατί είναι πολυσήμαντος ως ιστορική ευθύνη αλλά και περίοδος προετοιμασίας για το μεγάλο στίβο της ζωής, αλλά ίσως να είναι για τους περισσότερους από εσάς και η μοναδική μεγάλη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης που θα αξιωθείτε να προσφέρεται στον τόπο σας αφού μετά τον στρατό η επαγγελματική ενασχόληση και τα προβλήματα της οικογένειας μπορεί να σας εγκλωβίσουν σε ένα ατέρμονο ατομικό ταξίδι αυτοεπιβίωσης».

Τέλος, τους ευχήθηκε καλή δύναμη και ευχήθηκε σύντομα ο ήλιος της δικαιοσύνης να λάμψει και στην πολυβασανισμένη μα περήφανη και Αγία Κύπρο μας.

Πηγή: https://www.imtamasou.org.cy/imt/25718/

Αρέσει σε %d bloggers: